מהי סכרת סמוייה ואיך מגלים אותה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/11/2003 | 18:14 | מאת: תם

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2003 | 16:03 | מאת: אייל (הראשון)

סוכרת סמוייה הינה רמת סוכר בצום בין 115 ל-126 שמשמעותה הפרעה במטבוליזם הפחמימות, מצב המכונה גם IGT - סבילות נמוכה לגלוקוז. מגלים זאת בבדיקת סוכר רגילה בצום ואם יש ספק עושים בדיקת שנקראת העמסת גלוקוז.

10/11/2003 | 07:21 | מאת: עטרה גל

לאייל הראשון מאת גל עטרה אתה מתכוון כמובן לאכילת סוכרים בכמות גדולה ואחר כך למדוד את ערכי הסוכר אבל אפשר פשוט למדוד שעתיים אחרי ארוחת בוקר ולא חשוב מה תאכל בתנאי שתאכל מוצרים המכילים הרבה פחממות בבקשה תגובה אם אפשר גל עטרה אייל (הראשון) כתב/ה: > > סוכרת סמוייה הינה רמת סוכר בצום בין 115 ל-126 שמשמעותה הפרעה > במטבוליזם הפחמימות, מצב המכונה גם IGT - סבילות נמוכה לגלוקוז. > > מגלים זאת בבדיקת סוכר רגילה בצום ואם יש ספק עושים בדיקת שנקראת > העמסת גלוקוז.

09/11/2003 | 17:57 | מאת: אייל (הראשון)

רמת גלוקוז תקינה מתחת ל-110 לאחר צום של 12 שעות כאשר בו זמנית קיימת רמת גלוקוז של מעל 140 שעתיים לאחר האוכל נחשבת גם היא כסוכרת סמוייה או כקדם-סוכרת. רמת גלוקוז של מעל 126 בצום נחשבת לסוכרת של ממש. רמה של מתחת 110 בצום כאשר גם שעתיים לאחר האוכל או לאחר אכילת50 סמ"ק גלוקוז רמת הסוכר פחותה מ-140 נחשב למצב תקין ללא כל סוכרת.

09/11/2003 | 18:13 | מאת: תם

תודה

10/11/2003 | 12:59 | מאת: עטרה גל-המתנצלת

לאייל הראשון מאת גל עטרה לפי הכתבה שצרפתה היום 10/11/2003 יכול להיות מאוד שאכן יש לך סוכרת סמויה וחיבים לבדוק אותה בהקדם האפשרי גל עטרה אייל (הראשון) כתב/ה: > > רמת גלוקוז תקינה מתחת ל-110 לאחר צום של 12 שעות כאשר בו זמנית > קיימת רמת גלוקוז של מעל 140 שעתיים לאחר האוכל נחשבת גם היא > כסוכרת סמוייה או כקדם-סוכרת. > > רמת גלוקוז של מעל 126 בצום נחשבת לסוכרת של ממש. רמה של מתחת 110 > בצום כאשר גם שעתיים לאחר האוכל או לאחר אכילת50 סמ"ק גלוקוז רמת > הסוכר פחותה מ-140 נחשב למצב תקין ללא כל סוכרת.

12/11/2003 | 12:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, המונח "סוכרת סמויה" הוצא מהשימוש כבר ב 1977 והוא מטעה. אם הכווה היא למצב ביניייםפ שבים סוכרת של "ממש" לבין מצב תקין, מדובר אזי על "קדם סוכרת". קדם סוכרת מוגדר באחד משני מקרים - אם הסוכר בצום הוא מעל 110מג%, ופחות מ126 מג% - והסוכר שעתיים מהאוכל הפחמימתי און העמסת גלוקוז הוא פחות מ 140 מג% - מדובר אזי על קדם סוכרת מסוג של הפרעת גלוקוז בצום - IFG. אם הסוכר בצום הוא כנ"ל או בתחום הנורמה, אך אחרי שעתיים מההעמסה אחרי הארוחה הוא מעל ל 140 מג% (אך פחות מ 200 מג"), מדובר על קדם סוכרת המוגדר כ"הפרעה במטבוליזם הפחמימות - IGT". בשני המקרים - המצב מוןביל לסוכ4ת של ממש תוך 5 שנים, והסיכון להפרעות כלי דם וטרשת הוא גבוה, ולכן מבחינת הטיפול יש להתייחס לקדם סוכרת כ"סוכרת שבדרך" ולטפל בה בהתאם. [פירוט מלא תוכל למצוא בפרק "איזה סוג סוכרת יש לי?" בספרי: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" מומלץ!] בברכה ד"ר יורןם קנטר

מנהל פורום סוכרת