סוכרת וכליות

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/04/2001 | 08:13 | מאת: כהן י.

שלום , אני סוכרתי TYPE 1 מזה שלוש וחצי שנים - בן 41. ערכי HBA1C נעים סביב 6.5 - לא עברתי ערכים אלו באף בדיקה רבעונית. משתמש באינסולין בהזרקה של 4-5 זריקות ביום. בבדיקת מיקרו אלבוין האחרונה - קיבלתי תוצאה של 36.8 - שאלתי : האם זה הפיך ומה הכדאיות בתחום המזון או בתרופות כדי להגיע לערכים נורמלים ? האם הורדה של כמות החלבונים עוזרת במקרים שכאלו או שהתהליך הינו בלתי הפיך ? חג שמח יונל

17/04/2001 | 22:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רמות האיזון התלת חדשי שאתה מציין מעידות שהאיזון שלך סביר. מיקרואלבומין ברמות שהזכרת מעיד על אפשרות של תחילת "בריחת" חלבון בכליה. בשלב זה התהליך יכול להיות הפיך. מומלץ על: 1.כלכלה מוגבלת חלבון של לא יותר מ1 גרם חלבון לק"ג משקל גוף אידאלי 2. לקיחת כמות מינימלית של תרופה מקבוצת נעכבי ACE תוך התיעצות עם הרופא המטפל בך 3.שתיה רבה

מנהל פורום סוכרת