מדידת סוכר שוני בין מכשירים

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/03/2017 | 12:05 | מאת: רונית

יש לי מכשיר CARESENS של הקופה ומכשיר FREESTYLE שקיבלתי בביח להריון בסיכון גבוה. יש הפרש שלמעל 20 mg/dl בין המכשירים. לדוגמא צום בבוקר ב CARESENS 111 ב FREESTYLE 90 שעה אחרי ארוחת בוקר CARESENS 144 ב FREESTYLE 119 לאיזה מכשיר להאמין? זה הבדל בין להתחיל טיפול באינסולין לבין לבצע רק מעקב ודיאטה. כמו כן סוכר בצום זה אמור להיות באותו שניה שקמה או יכולה קודם להתארגן מקלחת וכו' לפני המדידה? מתעוררת ב 5 בלילה לפיפי וחוזרת לישון עד 8. האם המדידה צריכה להיות ב 5 או ב 8. סתם מדדתי הלילה ב CARESENS ויצא הפרש בין 5 בבוקר ל 8 אחרי מקלחת.

05/03/2017 | 11:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך קיימים הבדלים בין מכשירים שונים גם כשלוקחים את הדגימה בו בזמן משום שחלק מהמכשירים בודקק את הדם העורקי המלא ובחלק מהם הוכנס תיקון ש"מתקן"את התוצאה לכזו הנמדדת בפלזמה בלבד. מומלץ לך להתקשר לנציגים של גפן לגבי הפריסטייל 90 ושאול אותם ישירות. רצוי לבצע מינימום פעילויות או התרגזויות בבוקר לפני המדידה.

מנהל פורום סוכרת