גלוקומין בהריון... האם מסוכן לעובר?

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/02/2017 | 18:40 | מאת: שוקית

שלום, שבוע 25 להריון, ערכים של 100-110 בצום בלבד. מזרריקה אינסולין 20 יחידות בערב בלבד. הרופאה החליטה להוסיף לי כדור גלוקומין 850 מ"ג 1 ביום אחרי ארוחת ערב. קראתי שהתרופה עוברת שיליה.. האם זה מסוכן לעובר?? האם לא עדיף רק העלאת מינון האינסולין? חוששת מאוד, אשמח לחוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2017 | 12:19 | מאת: איציק

יש הרבה מרכזים שנותנים ייעוץ בטלפון לגבי תרופות לנשים הרות. הקלידי "ייעוץ תרופתי בהריון" במנוע חיפוש ותקבלי רשימה לא קצרה של טלפונים. יותרנוח לקבל ייעוץ כזה בטלפוןם מאשר באינטרנט כי בטלפון את יכולה לנהל שיחה של ממש עם שאלות המשך (משני הכיוונים) וכד' בעוד באינטרנט הדיאלוג מאד איטי.

שלום לך שוקית, השימוש בהריון בגלקומין היה שנים תחת ויכוח, בגלל מעבר דרך השליה לעובר. אולם מחקרים בארץ ובעולם הראו שכנראה הכמות שעוברת היא מינימלית ואינה גורמת למומים בעובר.בנייר עמדה שפורסם בארץ הרופאים טוענים שניתן לשלב מטפורמין במינון נמוך בפרט בנשים עם סוכרת הריונית שמנות כחלק מהטיפול לאיזון הסוכרת אצלן. האלטרנטיבה המומלצת לסוכרת הריונית היא אינסולין .

מנהל פורום סוכרת