שתית מיצים טבעים וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/01/2017 | 21:53 | מאת: סמי

בן 62 בריא בדרך כלל לא מעשן אין מחלות לב . ל.ד 130\80 .כולסטרול כללי 238 הטב 50 הרע 168 טרגליצרידים 94 .לא נוטל תרופות מסתפק בדיאטה והליכה 5 פעמים בשבוע כ50 דקות כל יום.בבדיקות דם היום סוכר 114 .לפני שנה 90 .HA1C 6.3 נשלחתי לדיאטנית ולדבריה מיצי הפירות והפירות שאני אוכל הם התוצאה של עלית סוכר[כליום שותה כוס מיץ רימונים.כוס מיץ לימון טבעים .אוכל תפוח עצ וגזר כל יום ולכן אני חייב להפחית מאוד בכמיות אלה ולא לצרוך יותר מפרי ליום ועדיף לא לסחוט אלא לאכול עם הקליפה וזו הדרך היחידה שתמנע ממני להיות חולה סכרת . השאלה האם אכן המיצים הטבעים והפירות גורמות לעליה משמעותית בערכי הסוכר? האם יש צורך בתרופות להורדת כולסטרול .?הדעות חלוקות בין הרופאים חלק מצדד שאכן יש צורך והאחר טוען שאני בגבול ויש צורך לשמור על דיאטה ולהמשיך בספורט. ומה ניתן לעשות עוד. אמי סבלה מסכרת 2. ויתר שומנים. תודה ושבת שלום

29/01/2017 | 19:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך סמי מומלץ לך שלא לשתות יותר מכוס מיץ רימונים ליום, ולהתייעץ עם דיאטנית באשר לדיאטה שלך. יש לך סוכרת קלה שניתן להשתלט עליה על ידי דעאטה ופעילות גופנית מתונה, אך אין צורך להגזים במיצים. אשר לכולסטרול הרע שלך הוא גבוה מאד, צריך להיות בסוכרת פחות מ 100 ואצלך הוא 168 (!) לכן יש צורך בשיתוף עם הרופא שלך להתחיל לקחת סטטינים להורדת הכולסטרול הרע והנרא.

01/02/2017 | 12:08 | מאת: איציק

לגבי חולה סוכרת הדעות אינן חלוקות (כמעט). סטטינים!

מנהל פורום סוכרת