כמה פחמימות צריך לאכול בכל ארוחה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/01/2017 | 15:39 | מאת: דפנה

כמה פחמימות צריך לאכול בכל ארוחה בכדי שהסוכר לא יעלה? הכוונה כמובן לפחממות מורכבות

16/01/2017 | 13:03 | מאת: איציק

אפס

16/01/2017 | 16:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כל אדם ובמיוחד סוכרתי זקוק למנה מינימלית של פחמימות מורכבות על מנת שיהיה מספיק סוכר שיגיע למוח (למי שיש...). מי שהמליץ על "אפס" מדבר שטויות. כשסוכרתי יוצא עם עירוי בניתוח ואינו מסוגל לאכול נותנים לו כ 150 גר' פחמות בנוזלי העירוי ביממה. באדם סוכרתי מהישוב, ביום יום -מומלץ על מינימום 3 פרוסות לחם ביממה של לחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או שיפון לצורך העניין.

17/01/2017 | 15:55 | מאת: איציק

השואלת שאלה "כמה פחמימות צריך לאכול בכל ארוחה בכדי שהסוכר לא יעלה?" והתשובה על *זה* היא בדיוק מה שכתבתי: אפס. בזאת לא אמרתי שום דבר על השאלה אם זה מומלץ, אלא עניתי על השאלה כפי שנשאלה. אגב, אתה יודע טוב כמוני שיש סוכרתיים (וגם לא סוכרתיים) שחיים יפה מאד בדייטה מופחתת פחמימות בצורה קיצונית (ללא דגנים, ירקות שורד וכד'). הגוף יודע לפרק חלבונים במקרה שהוא ממש זקוק לגלוקוז (ושוב: אני לא *ממליץ* על זה, רק מציין עובדה). ועכשיו אני כוסס ציפורניים בהמתנה לראות אם אזכה לראות רופא אומר "סליחה". אם זה יקרה זאת תהיה הפעם הראשונה בחיי.

01/02/2017 | 12:03 | מאת: איציק

נראה שעלי לחכות עוד כמה שנים...

מנהל פורום סוכרת