שלפוחיות ברגל

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/08/2000 | 19:04 | מאת: ורד שמש

אבי חולה סכרת מזה כ-13 שנים, הוא מזריק אינסולין באופן קבוע לפני כל ארוחה, שלוש פעמים regular ובלילה nph. (למרות שהוא לא מבצע דקסטרו בכלל). לפני כ-שבועיים הופיעו ברגלו שלפוחיות שהתפוצצו בשתי אצבעות בכף הרגל, מה הטיפול הרפואח שניתן לתת לו. חשוב לציין שאבי ממאן ללכת לרופא שיבדוק אותו, מצבו הרפואי הכללי שפיר למעט הבעיה הנ"ל.

20/08/2000 | 00:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ורד, השלפוחיות עשויות להיות סיבה לזיהום, אבל לא מעבר לכך אני מניח. לא הבנתי מה זה הדקסטרו שאת מציינת. וחוץ מזה, נפלאים דרכי החולים. רק רופאים הם לא רוצים לראות. מה נציע לך, ורד . מאיר

20/08/2000 | 09:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ורד שלום! קודם כל רצוי מאד שאביך כן ילך לרופא, לפחות להערכה ראשונית, ורצוי לרופא עור שמתמצא גם בסוכרת. אין קשר בין השלפוחיות ברגל לעובדה שאביך מזריק אינסולין, אך קרוב לודאי שהופעתן קשורה בסוכרת. הופעת שלפוחיות בודדות או אפילו אחד בודדת שיכולה להיות גולה יחסית היא תופעה ידועה ומוכרת בסוכרת. חשוב מאד לנקז אותן בצורה סטרילית כי בעת שהן מתפוצצות העור יכול להחשף לזיהומים משניים יכולים להיות קשים בסוכרתי. [חומר נוסף כולל תמונות תוכלי למצוא בספר "מתוק לתמיד - לחיות עם סוכרת" שניתן להשגו במחיר מיוחד באגודה הישראלית לסוכרת שמרכזה ברחוב המכבים בראשון לציון..]

מנהל פורום סוכרת