מזון בריא
דיון מתוך פורום דיאטה, תזונה והשמנה
שלום ברצוני לדעת האם מזון הנשמר במקרר בריא גם לאחר יומיים שלושה או שאין בו ערכים תזונתיים. מזון מבושל כגון אורז, קינואה, דג. 2. לחם מוקפא - האם בריא באותה מידה אחרי שמפשירים אותו? או מאבד מערכיו התזונתיים 3. האם צריכה של 3 קופסאות שלמות של גבינה ליום זו צריכה עודפת של חלבון? האם זה מפריע לספיגת סידן?
לקריאה נוספת והעמקה
היי מורן הערכיים התזונתיים של לחם ואוכל מבושל נשמרים בזמן איחסונם במקרר. 3 קופסאות גבינה לבנה מכילות כ- 60 גר' חלבון, מומלץ לצרוך 1-1.2 גר' חלבון לק"ג משקל גוף ליום. יש לקחת בחשבון שמזונות רבים מכילים גם הם חלבון. צריכה עודפת של חלבון לא מפריעה לספיגת הסידן אך יותר מ-250 מ"ג סידן פאר ארוחה לא נספג ולכן רצוי לפזר את הסידן לאורך הארוחות ביום. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית שיטת ד"ר לוי