שרירי גב תחתון תפוסים

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

17/07/2007 | 23:20 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 29, עוסק בפעילות גופנית יחסית בתכיפות נמרצת (חד"כ+ריצה עצימה שלוש פעמים בשבוע). לפני כשבועיים וחצי כנראה ביצעתי תנועה לא נכונה (כנראה מהרמת משא כבד) והחלו כאבים בגב התחתון. הכאב הוא עמום ו"נודד" בין בין אמצע הגב לגב התחתון.ברמה הכללית ניתן להגיד שישנה הקלה לאורך זמן, שאלותיי: 1)האם זהו משך זמן נורמלי לשרירים להיות תפוסים ואם כן מהו הגבול בו נדרשת התערבות רפואית? 2)האם בעקבות ההקלה היחסית בכאב, ניתן ונכון לבצע פעילות גופנית כמעט כרגיל? (הכוונה היא לדוגמא:ריצה בקצב בינוני למרחק 5-6 ק"מ או שימוש במשקולות 75 אחוז יכולת). 3) האם ייתכן שכתוצאה משרירי גב תפוסים גם שריר הישבן ייתפס או שמא זה מעיד על פריצת דיסק? תודה.

18/07/2007 | 12:53 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, נראה שאין לך כלל ממה לחשוש. אולי כדאי לך לשקול מנוחה מלאה מפעילות לפרק זמן קצר, כדי שהגב יחלים לחלוטין, כי יתכן שגם מתחת שם איזו רצועה, אך בכל מקרה נראה שאתה בכיוון הנכון. אם היית מפסיק פעילות לגמרי, ייתכן שזה היה כבר מאחוריך. בהצלחה.

09/11/2012 | 13:14 | מאת: דניאל

אלהן גם לי יש את הביעה שלך אותו הדבר כמו שאמרתה עם כאבי גב תחתון רציתי לשאול עם זה עבר לך וכמה זמן נחתה אשמח תשובה

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש