כאבי צוואר וגב עליון

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

02/01/2007 | 21:45 | מאת: רונן

אני כבן 39 וקרוב לשנה אני סובל מכאבי גב וצוואר המקרינים לראש ולידיים. בחודשים האחרונים חלה החמרה בכאבים וכיום אני מרבית הזמן נוטל משככי כאבים. לציין כי פיזיוטרפיה לא סייעה בשיפור המצב. אני נמצא כעת בשליחות מטעם מקום עבודתי בבלגיה ולאחרונה עברתי צילום CT ו - MRI וזאת משום שכאבי הגב הולכים ומתגברים וכעת אף מטרידים אותי במהלך שנת הלילה ומונעים ממני קיום עבודה סדירה. להלן תרגום לאנגלית של תוצאות הצילומים (מתנצל מראש באם לא מדובר על תרגום מדוייק )אודה לסיועך בפיענוח תוצאות הבדיקה, מה המשמעויות וטיפולים אפשריים. לציין כי לי בעיות שונות במערכת העיכול המונעות ממני נטילת מרבית התרופות השונות כנגד דלקת וכאבים. בתודה מראש ומתנצל על אריכות השאלה. MRI the examination confirms lesions of chronic degenerative discopathy with reduction in the hydrous component of the discs AND reduction in their hauter, prevailing on the levels C6-C7 AND C7-D1 On C6-C7 the discopathy is accompanied by a spreading out of the intervertebral discs circumferential, lateralized on the right. lt is responsible for an acquired reduction of the antéro-posterior diamétre of the medullary canal which reaches nothing any more but 10 mm what/who signs a relative narrow cervical channel. On C7-D1 the discopathy is accompanied by a protrusion of the of the intervertebral discs postéro-mediane focal compressing the former face of marrow AND in charge again for an acquired reduction of the antéro-posterior diamétre of the channel médulaire which does not reach any more but 10mm. no objectified lateralization the other levels are without much characteristic CT on the level of the completely lower part of the cervical rachis, important artéfacts on the level C2-C3, C3-C4 AND C4-C5, presence of an overflow of the intervertebral discs postéro-median on the level C5-C6, presence of important afaissement of the intervertebral discs, without overflow of the intervertebral discs associated on the level C7-TH1 , it seems to exist an important protrusion of the intervertebral discs postéro-median even a slipped disc under-ligamentaire

04/01/2007 | 08:51 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, רונן, כמו שוודאי שמת לב, מושג חשוב מופיע כאן באופן לא ברור. ייתכן שכתבת אותו בצרפתית עם שימוש בפונט שאין לו תמיכה באתר, לכן הוא מופיע חלקית בג'יבריש חסר מובן. כללית, ישנו כאן פרוט של נזקים מקומיים ששתי הבדיקות איתרו, בעיקר נזקים לדיסקים הבין-חולייתיים, כולל מיקומם. מוזכרת גם, כך נראה, חדירה של דיסק והיצרות התעלה הדורלית. באשר לטיפולים. אני ממליץ על הטיפולים העדינים מהסוג של קרניו סקראל, אולי בתוספת דיקור לשיכוך הכאבים האקוטיים, אך חשוב לעודד פתרון של הבעיה. אינני יודע מה מצאי המטפלים בתחום זה בבלגיה, אך חשוב שתטפל בכך אצל מטפל מיומן, וכל המקדים הרי זה משובח. בהצלחה.

05/01/2007 | 14:26 | מאת: ירון

לא משנה איזה זוג טופול תחליט , מה שהוצע כאן הוא נכון , עליך ליטול 500 מ"ג מגנזיום עם 500 מ"ג קלציום ליום ( ציטראט / קרבונט ) . שילוב זה יגרום להרפיה וגמישות של השרירים הבין חוליתיים ולטווח הארוך אתה עשוי לעצור את ההתדרדרות ולקיים יציבות בתסמינים . מאידך אתה חייב טיפול נכון להחזרת חוליות הצואר למקומן עד כמה שניתן . בהצלחה .

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש