הקרניו סקראל ועקמת בגב

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

01/06/2007 | 15:46 | מאת: הלואי קסם

האם זה שנותן את הטיפול על הקרניו סקראל המדובר הוא הפיזיוטרפיסת או שזה סוג של מסג"יסטים שנותנים את הטיפול? האם הטיפול הזה עוזר גם לכאבים בקרסול ובברך בעיקבות עקמת בגב ורגל אחת יותר ארוכה מהשניה? (אומנם בסנטימטר אבל משפיע) האם מידרסים יכולים לעזור איך שהוא? האם עקמת בגב יכולה להשפיע גם על הנשימה? יש לי גם כאבים בידיים מלחץ שהפעלתי עליהם בעיקבות עמידות ידיים האם הפיזיוטראפיסת שהתחלתי ללכת אליו יוכל גם לטפל לי בידיים או שאין מה לעשות אם זה? מחכה לתשובות לכל השאלות ותודה

02/06/2007 | 11:23 | מאת: עודד גבע

שלום לך, טיפול קרניו סקראל ניתן ע"י מטפל אשר למד את התחום. עקמת גורמת לתופעות נוספות. אינני יודע מה מידת העקמת ומה גילך, אבל ייתכן שחלק מהתופעות הנילוות לעקמת תיפתרנה. קשה לקבוע זאת ממרחק. העקמת גורמת ללחץ לא אחיד על חוליות הגב, וכך מושפעים איברים אחרים כולל אפשרות של השפעה על מערכת הנשימה. כאשר רגל אחת יותר קצרה מהשניה מידרסים יכולים בהחלט להועיל, וזה אף רצוי כדי להקטין את הלחץ על עמוד השידרה. הכאבים בידיים יכולים בהחלט לעבור. אינני יודע מה מקורם, אם הוא בשרירים או בעצמות, אך בכל מקרה כאבי גפיים יכולים לעבור עם טיפול נכון. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש