פריצת דיסק -צוואר,,.

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

07/05/2007 | 10:53 | מאת: מאשי

לפני שלוש שנים אחרי כאבים באיזור כתפיים וצואר ולאחר הופעת "קנקים" ומגבלה בתנועת הצוואר בעיקר אחרי השינה הופנתי לביצוע צילום עמוד שידרה צווארי.הצילום הראה בעייה בחוליהc4-5 .(שחיקה עקב"הזדקנות" אז הייתיבת-39).ועברתי סידרה של טיפולים פיזוטרפיים שהקלו מעט מאד את המצב. לאחרונה הכאבים גברו תופעות של התעוררות משינה בלילה והמשך מיגבלה בהזזת הראש והצוואר ובבוקר אפילו קושי והרדמות של יד ימין וחלק מהזרוע.עברתי צלום CT שהראה כי חלה החמרה במצב: .c2-3 ,c3-4,c4-5האורטופד המליץ על פיזוטרפייה ושילוב ברפואה משלימה ושימוש בצווארון. מבחינה נויירולוגית אין בעייה .האם ידוע לך האם דיקור סיני יכול להועיל או לעזור?איזה טיפולים קיימים בתחום הרפואה המשלימה??? (לא כירופרקטיקה).נאמר לי לחזור לביקור לאורטופד לאחר כחמישה חודשים..ואם גם אז יהיו תלונותי זהות אז לא יהייה מנוס אלא מהתערבות כרורגית והשתלת שתל בין החוליות לשיחרור הלחץ מהעצב... סליחה על ההסבר הארוך.... מקווה שתוכל לכוון אותי לפתרון הבעייה.

08/05/2007 | 12:11 | מאת: עודד גבע

שלום לך, אין זה מפתיע שפיזיותרפיה לא הועילה, שכן הבעיה היא בחוליות הצוואר. דיקור סיני יכול בהחלט להועיל לשיכוך הכאב בטווח המיידי. אך יש לזכור שזהו פתרון לסימפטומים לטווח קצר בלבד והבעיה לא תיפתר. אם הבעיה היא בת פתרון, ואינני יודע מה היא בדיוק כי לא ציינת אותה, הרי שאת זקוקה לטיפול יותר יסודי, מן הסוג שמטפל בחוליות. אם כירופרקטיקה יורד מהפרק, אזי טיפול קרניו סקראל הוא פתרון מצויין. מידע על הטיפול תמצאי בלינק הבא: http://www.izunim.com/Treatments/Cranium+Treatment/default.aspx בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש