היצרות תעלה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

16/04/2007 | 13:12 | מאת: משה

שלום! זמן רב סובל מכאבי גב ורגליים עם זרמים בידיים וברגליים.. בסיטי ובאמ אר איי נתגלו דיסקים בגב התחתון ובצווא שלוחצים על חוט השדרה לחץ חזק . תעלה צרה כתוצאה מהדיסקים ומהיפרטפוריות בתוך התעלה. האם ניתן לטפל ללא ניתוח. התוכל להסבירכיצד הטיפול עוזר ואיך הלחץ משתחרר . תודה

17/04/2007 | 10:39 | מאת: עודד גבע

שלום לך, מידת היעילות של הטיפול תלויה במספר גורמים: 1. מידת הבלט/הפריצה של הדיסקים. 2. הסיבה לפריצה - האם היא תוצאה של לחץ או של שחיקה בחוליות? 3. הגיל - עם הגיל עולה השחיקה של הדיסקים בשל אובדן נוזלים. הטיפול מקטין את הלחץ על עמוד השידרה, מקטין את הלחץ בין החוליות ומאפשר להן לחזור למצבן הבריא והראוי, וכך מאפשר לדיסקים לחזור למקומם. כאמור, בהתאם לגורמים שהזכרתי. בכל מקרה, הייתי משאיר את אופציית הניתוח למצב שכלו כל הקיצים ודבר לא עזר, בשל הסיכונים הכרוכים בכך. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש