קרע בשרירי גב תחתון

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

26/05/2011 | 13:50 | מאת: תמר

שלום, אני בת 20, ואתמול במהלך משחק טניס פתאום החל כאב חזק בגב תחתון עם הקרנה חלקית לרגליים. לאחר לילה של כאבים בבוקר היו הכאבים חזקים עוד יותר כולל ברגליים. רופא משפחה אבחן "קרע בשרירי גב תחתון" ונתן לי כדורים ומנוחה. מה משמעות אבחון כזה?? מתי אוכל לחזור לשחק טניס וכמה זמן צפויים הכאבים להשאר? האם עלי להזהר מתנועות מסויימות או להמנע ממשהו ועד מתי?? תודה לתשובה מהירה!

27/05/2011 | 08:05 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, אי אפשר לדעת כמה זמן יימשכו הכאבים. זה תלוי במידת הנזק וביכולת הגוף לרפא את עצמו. המשיכי בחייך כרגיל אך ללא פעילות מאומצת שתחריף את הכאבים. כמו כן הרבי במנוחה. בהצלחה.

27/05/2011 | 16:34 | מאת: תמר

אני עדיין מודאגת... הרופא בדק די מהר ולא יסודי (כך אני חוששת) והכאבים מקרינים לרגליים (מצידי הירך וגם בחלק העליון הקדמי). האם כאבים כאלו יכולים להגרם מקרע בשריר? בנוסף, עקב הכאב הרב אני "הולכת על הצד" (כל הגוף מוטה קדימה ולצד ימין) וקשה לי ליישר אותו בגלל הכאב. תודה רבה לתשובותיך! אני מקווה שמענה לשאלות הללו יוכל אולי להרגיע אותי קצת (אני חרדה שנגרם נזק שחייבים לטפל בו מייד אחרת יתקבע... :-(

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש