כאב גב לאישה מניקה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

07/06/2009 | 02:24 | מאת: חן

שלום, שמי חן ואני ארבעה חודשים וחצי לאחר לידה. אתמול, עשיתי תנוה כנראה לא נכונה ונפתס לי מרכז הגב ואני ממש מתקשה להתכופף ולקיים פעולות שגרתיוית. מה יכול להקל על הכאב? האם ניתן למרוח משחה מסויימת למרות היותי מניקה?

07/06/2009 | 06:41 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, על משחה לא הייתי ממליץ כלל ובעת הנקה בפרט. טוב תעשי אם תנוחי ככל האפשר, כשיש תינוק כה צעיר בבית, ותחממי את המקום. גם כשאת מסתובבת רפדי את המקום כדי שיישאר חם וכשאת מניקה שימי בקבוק חם צמוד למקום. נוסף על כך, כשאת פנויה עשי תנועות עדינות ברכות עם פלג הגוף העליון כדי להניע את הגב התחתון והאגן. כל אלה יחד ישחררו את הגב ללא שימוש במשככים מזיקים. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש