נזק שורשי בצוואר לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

25/10/2008 | 11:48 | מאת: אביב

שלום רב, אני בת 26, נפצעתי בתאונת דרכים לפני כשנה. לפני כשבעה חודשים ביצעתי בדיקת מיפוי עצמות ונמצא שינויים פוסט טראומתיים, חשוד (בספקט) לתמט חלקי ב T8-9. בCT עמ"ש נמצא הנמכת גובה קלה של גוף חוליה גבית תחתונה כניראה D10. פגמי עצם עם גבול סקלרוטי בלוחית עליונה ותחתונה של גוף החוליה כבטוי לשינויים ניווניים יתכן-פוסט טראומתיים. בלט מינימלי של הדיסקית בגובה D10-D11. אין לראות הצירות התעלה הגרמית. הנקבים הבין חוליתים חופשיים. לפני כחודשיים חזרו כאבים נוראיים בצד ימין ונימול ביד. הופנתי לEMG ונמא נזק שורשי בגובה C5-C6 מימין. היום אני סובלת מכאבים שיורדים מהראש התחתון לצוואר לכתף ליד ימין כולל שורש כף יד ולעצמות החזה העליוניות מצד ימין. שאלתי היא האם הכאבים אמורים להתפשט גם לעצמות החזה ולאיזור הגרון(עורק ראשי) מצד ימין או שמא מדובר בממצא אחר? הכאבים יומיומיים ובלתי נסבלים. כיצד ניתן להקל על הכאב? תודה רבה

25/10/2008 | 12:32 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, תיתכן אפשרות של הקרנת הכאבים לבית החזה, אך אין לדעת זאת בודאות. גם אם זה יקרה, אין לראות בכך נזק כלשהו שנגרם, אלא השלכה בלבד, כמו באפקט הדומינו. כאבים עוברים לעיתים ממקום למקום בגלל כווץ שרירים מקומי. ניתן בכל שלב להקל את הכאבים, גם במידה רבה מאד, בטיפול קרניו סקראל עדין אך יעיל. תוכלי לקרוא עליו בלינק: http://www.izunim.com/Treatments/Cranium+Treatment/default.aspx בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש