כאב צוואר כרוני שגורם למיגרינות

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

13/02/2007 | 21:04 | מאת: אפרת

הי אני סובלת ממיגרינות ,הכאב של המיגירנה מגיע תמיד מאזור השכמות הכתפיים הצוואר והעורף אני מרגישה כל הזמן שהאזור תפוס לי ,במיגרינה זה מחמיר כמובן , הייתי אצל אורטופד מומחה הוא בדק אותי שאין לי בעיה בחוליות והתברר שאין לי שום בעיה השרירם תפוסים לי ומשם זה מקרין לי לראש . שאלתי היא האם יש משהוא שאפשר לעשות לשחרור השרירם באזור ?האם יש טיפול מיוחד ? אשמח לתשובתך תודה אפרת

14/02/2007 | 11:30 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך אפרת, התופעה שאת מתארת מוכרת וידועה. כאשר שריר הטרפז נתפס בחלקו או במלואו, הוא גורם למתח בעצם האוקסיפיטלית שבחלקה האחורי של הגולגולת, וזה גורם ל"אפקט דומינו" על הראש כולו. זה מחזק מיגרנה קיימת ועלול אף ליצור כאבי ראש שלא היו קיימים אילמלא כן. שרירי צוואר אחרים תפוסים עלולים ליצור מתח בעצם הספנויד וכך ליצור אפקט דומה. זה באשר להסבר המדעי. ובאשר לשאלתך. טיפול קרניו סקראל טוב יכול להועיל, ובלבד שילווה גם בטיפול גופני רגשי, שכן לא די בשחרור השרירים התפוסים. יש לאתר את מקור הבעיה, וזאת יכול לעשות רק מטפל שהתמחה בתחום. אשמח לסייע לך למצוא מטפל כזה באזור מגורייך. בהצלחה.

22/03/2007 | 14:24 | מאת: דנה

שלום עודד, אחותי מרגישה כך שנים ומכורה למשככי כאבים. היא גרה בפרדס חנה. אתה מכיר מטפל טוב באיזור??

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש