בדיקת emg לא תקינה וכאבים

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

15/01/2007 | 11:08 | מאת: דגנית

עברתי תאונת דרכים ב15.10.06 מאז יש לי עדיין כאבים ובעיות. הגב התחתון כואב לי, יש לי אטימות באוזן ימין , כאבים בישיבה ממושכת , הרדמות של יד ורגל ימין לעיתים התאונה לא הייתה קשה אך כנראה שנפגעתי ממש. תוצאות מיפוי העצמות היו תקינות לעומת זאת, אתמול ביצעתי בדיקת emg שלא הייתה תקינה. והתוצאות הן: normal ncs emg study may suggest mild chronic radiculopathy c7-t1 bilateraly שאלתי את הרופא שם מה זה אומר והוא אמר שיש לי בעיה בצוואר. שאלתי את האורטופד והוא אמר שהבעיה היא בחוליות התחתונות של הצוואר ושהוא לא יודע מה בדיוק הבעיה כדאי שאתחיל 8 טיפולי פיזיוטרפיה ואז נראה מה יהיה. הוא השאיר אותי עם מליון פחדים וחששות וחוסר ודאות מוחלט. ואני רוצה לדעת מה אומרת התשובה? מה ההשלכות לעתיד? האם כל חיי אחיה עם הנק הזה והכאבים האלה או שטיפולי פיזיוטרפיה יכולים לעזור? מה לגבי בלט דיסק ופריצת דיסק? האם יכול להיות שיש לי אחד מהשניים חלילה? איזה בדיקות לא מסוכנות אוכל לעשות כדי לדעת מה מצבי? האם זה יכול להחריף? מה מותר ומה אסור לעשות? אני אפילו לא בת 30 איך אסבול כזה דבר? בבקשה תעזרו לי

15/01/2007 | 17:49 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך דגנית, ראשית כל, אין כל הצדקה לפחד שאחז בך. אמנם זה נשמע כסוף העולם לבחורה צעירה כמוך, אולם אין זה כך כלל ועיקר. דווקא בשל גילך הצעיר, עמוד השידרה שלך עדיין גמיש דיו כדי להתגבר על בעיות בעזרת טיפול נכון. ועתה לעצם שאלתך. Radiculopathy, שזהו המונח המרכזי בדיאגנוזה, הוא מושג כוללני ואינו מחייב כדוגמת דלקת. הבדיקה הראתה סימנים לא מזוהים דיים בשני שורשי העצבים היוצאים מבין חוליות C7 ו T1 אך אינה מצביעה על אבחנה מוחלטת. ייתכן וזוהי אכן דלקת, והסבירות שיש כאן בעיה חמורה יותר היא נמוכה מאד, שכן בלט או פריצה ניתן לאבחן די בוודאות. השימוש שנעשה במונח ----פטיה מציע גם שזו מחלה ולא תופעה גרמית או כירורגית. לגבי הטיפולים. פיזיותרפיה לא תעזור כמעט במאום. היא תטפל רק בעמוד השידרה מקומית ותו לא. גם לא כירופרקטיקה, שכן את זקוקה לטיפול מערכתי כולל, הכולל את הראש. לכן עצתי לך לפנות רק לטיפול הכולל עבודה על המערכת הקרניו סקראלית בכללותה, כגון טיפול "איזונים". טיפול כזה "יתקוף" את הבעיה מכל הכיוונים ויאפשר לך החלמה מהירה. בהצלחה.

06/05/2008 | 18:24 | מאת: kerenlala

מה זה אומר טיפול הכולל עבודה על המערכת הקרניו סקראלית בכללותה, כגון טיפול "איזונים"? למי פונים?

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש