פתרון לאחר mri ולכאבים בלתי נסבלים

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

27/12/2020 | 09:23 | מאת: כרמית

עשית mri לאחר שנים של כאבים שהחמירו והגיעו למצב בלתי נסבל לחיות איתו ואלו התשובות- ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. קיים יישור לורדוזיס צווארי. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. שינויים ספונדילוארטרוטיים היפרטרופיים במפרקים פצטליים ואונקו ורטברליים לאורך כל הקטע הנסרק. ירידה דיפוזית בעוצמת אות של דיסקים בינחולייתיים בחלק מהגבהים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C2-C1 - בגדר הנורמה. C3-C2 - בגדר הנורמה. C4-C3 - בלט דיסק דיפוזי מינימאלי. C5-C4 - בגדר הנורמה. C6-C5 - בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי על בסיס רחב אחורי יותר מימין, גורם ללחץ בעיקר על צדו הימני של השק הדוראלי. – C7-C6 בגדר הנורמה. – D1-C7 בגדר הנורמה. מה זה אומר? מה דרכי הטיפול? יש אפשרות להקל על רמת הכאב?

27/12/2020 | 18:38 | מאת: עודד גבע

שלום רב, נסי כירופרקטיקה. זה עשוי להועיל.

זה אומר ששתי חוליות צוואר לא נמצאות במקום, זה יכול לנבוע משימוש לא נכון בצוואר . למשל תוך כדי עבודה במחשב או שימוש יתר בנייד. כדאי לגשת לאוסטאופט לתיקון החוליות . ולדיקור סיני להפחתת כאב. ההתעמלות המומלצת היא פלדנקרייז, ואם תרצה ללמוד יותר על יציבה ואיך לא משתמשים בצוואר כדאי לקחת כמה שיעורים בשיטת אלכסנדר . כל השיטות הנל אפשר למצא בקופת חולים דרך הרפואה משלימה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש