צוואר מתוח אחרי שינה על הצד

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

19/08/2019 | 23:12 | מאת: אריאל

שלום, שמתי לב כשאני ישן על הצד השמאלי אז למחרת בבוקר אני מרגיש מתיחות בצד הימני של הצוואר (הגידים בין הגורגרת לסנטר) שגורמים לי להרגיש "קליקים" באזור הגרוגרת כשאני מסובב את הראש. כשאני ישן על הצד הימני אז קורה אותו הדבר רק בצד שני. 1) אם יש הסבר לתופעה אשמח לשמוע. 2) האם יש תרגילים שאני יכול לעשות כדי להפחית את המתיחות בשרירי הצוואר?

20/08/2019 | 06:59 | מאת: עודד גבע

שלום רב, כשאתה קם ממצב שכיבה לעמידה סובב את הראש באיטיות מספר סיבובים עם כיוון השעון ומספר סיבובים נגד כיוון השעון. כמו כן סובב את צירי הכתפיים קדימה ואחורה מספר פעמים. זה ישחרר את השרירים ויניע את החוליות. אם אתה יושב שעות מרובות במשך היום הקפד על קימה ותנועה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש