פריצת דיסק בחוליות צוואריות C5 C6

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

25/07/2007 | 18:58 | מאת: רות

האם מצב זה מחייב ניתוח?????????????? זה מה שנאמר לי ע"י אורטופפד מומחה לעמוד שדרה. הוא אומר ש פיזיותר]יה רק תקל על הכאבים אבל לא תחזיר את החוליות שזזו החוצה. אני בסה"כ בת 55 וזה לא נגרם עקב תאונה שינויים ניווניים בגיל כה צעיר? תודה רות

26/07/2007 | 12:26 | מאת: עודד גבע

שלום לך, אינני יכול לענות על שאלתך ללא בחינת ההדמיה הממוחשבת CT או MRI. לפריצת דיסק ישנן רמות שונות - בחלקן אין צורך בניתוח ובחלקן כן. צדק האורטופד באמרו, שהפיזיותרפיה רק תקל מעט (אם בכלל) את הכאב, אך אין לי אותה מידת ביטחון לגבי קביעתו בנוגע לנחיצות הניתוח, שכן זה הפיתרון שהאורטופדים מכירים. כל הפתרונות ברפואה המשלימה לבעיות אלה אינן מוכרות על ידם, ולכן הם שולפים את "שפן" הניתוח בכל מצב אפשרי, בין אם המצב אכן מחייב זאת ובין אם לאו. שינויים ניווניים יכולים לקרות גם בגילך הצעיר וזאת בשל שחיקת עצמות, אשר עשויה להיגרם בגיל המעבר בשל בריחת סידן (תזונה לקויה) או שחיקת סחוסים (חוסר בנוזלים בגלל שתייה לא מספקת). עצתי לך לעבור בכל מקרה גם בדיקת צפיפות עצם. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש