עזרה לגבי בחירת מקום לימודים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

13/12/2006 | 21:38 | מאת: שירן

היי.. מעוניינתץ ללמוד רפואה סינית בשנה הבאה. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת לאיזה מכללה ללכת.. אם למישהו יש המלצות אני מאוד אשמח לשמוע. תודה מראש, שירן. נ.ב.- אם יש איסור על פרסום שמות מכללות בפורום- אשמח לקבל תשובה למייל. תודה רבה רבה!!

14/12/2006 | 06:15 | מאת: שלומית

ללימודי רפואה משלימה אל תתקרבי - כי בסופם תוותרי בלי 4 שנים מחייך שירדו לטימיון - ובלי 100.000 שקל שזה רכב מאזדה חדשה , ובלי תעסוקה ומזה תפתחי תסכול של אכזבה על אי ראיית פני העתיד מבעוד מועד. הנה מאמר שכתבתי למישהו ששאל באותו נושא. **************************************************** אתה צפוי להשאר מובטל כמו כולנו כמו אלפי בוגרים שלא ידעו שאין כל הכנסה של שקל אחד מנטורופטיה . לאחר סיום הלימודים תשאר בשוקט שבורה ולא תבין את גודל הטעות שעשית. מי שצוחק כל הדרך אל הבנק הם בעלי המכללות . חבל על 4 שנות לימוד והשקעה של 100 אלף שקל. בתקווה שהצלתי אותך מנפילה. שלומית מאמרים של גולשים שליקטתי בעבר : ************************************ נושא : אין פרנסה מרפואה משלימה תאריך : 20/04/05 04:47 מחבר/ת : רונית - הומאופטית בתגובה ל: שאלה בקשר לעתיד שלי - לינה ================================================ היי לינה כדאי שתדעי את האמת כבר עכשיו. אין פרנסה מרפואה משלימה . הרפואה המשלימה לא מביאה משהו שפותר בעיות בצורה כזו שהציור יזדקק למליון מטפלים . אין צורך בהומאופטים,נטורופטים מטפלים סינים כי יש מליון ואין להם פרנסה , לפחות למרביתם. עבודה יש לאלו העובדים במסגרות קופות החולים ואז הציבור רואה בהם עדיפות על פני הפרטיים ואלו שאינם רופאים ( אלו מצבם על הפנים ). תזכרי כי אם היו לקוחות בסימן שאלה הם תמיד יהיו מהסביבה הגיאורגפית שלך, וזה תלוי איפוא את גרה. כי אף אחד לא יבוא אלייך ויפסיד יום עבודה והוא גר מחוץ לאזור שלך. אלא אם כן את מחזיקה איזה תרופה עולמית שאין לנטורופטים וההומאופטים בגוש דן להציע. את זה לא מלמדים ברידמן ובמכללה למינהל. רובינו הבוגרים לא עוסקים בתחום וכבר הפנמנו כי נפלנו בפח בגדול בזמן לימודים והשקעה שירדה לטמיון. הכי חשוב , תפתחי את דפי זהב לפני שאת חושבת לצאת לשוק כדי לדעת כמה כמוך רשומים שם. תרמתי לך ? רונית מאמר של דר' מוטי לוי מכללית משלים *************************************** נושא : שוק העבודה תאריך : 19/09/05 13:19 מחבר/ת : ד"ר מוטי לוי בתגובה ל: שוק העבודה - לירון ================================================ http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2284-13998-13565017,00.html שלום לירון שוק העבודה קשה מאוד בתחום זה , ישנם כ25000 מטפלים רשומים באיגודים השונים ובחברות הביטוח ועוד אלפים רבים שעובדים מדי פעם,התחרות עצומה והשוק פרוץ לחלוטין. אם יש בך אהבה רבה לנושא את יכולה ללמוד אותו ולהתחיל לטפל ללא ויתור על עבודתך הנוכחית ורק לאחר שבבוא היום יהיו לך די מטופלים לוותר על המקצוע הנוכחי. התהליך ארוך ולא קל ועדיף לדעת זאת מראש על מנת למנוע אכזבות. בהצלחה בכל אשר תבחרי ד"ר מוטי לוי מאמר של דר יוסי תומר : *********************** http://www.tevalife.com/forum/print_reply_teva.asp?FORUM_ID=220&TOPIC_ID=16475&REPLY_ID=21621 נושא: תשובה תאריך: 11:54 07/09 מחבר: דר. יוסף תומר דואר אלקטרוני: [email protected] לצערי הרב המצב בשוק הוא שבסה"כ כ-5% מהבוגרים של מגמות הארבע שנתיות עובדים במקצוע ולא במשרה מלאה. מסה"כ הנ"ל רק 10% מתפרנסים. בחישוב קל מתוך אלף בוגרים אולי 5 יצליחו. בזמן הלימודים מקבלים את הרושם שבסיום עומדים אנשים בתור וממתינים רק לך. גם המכללות לא מרוויחים כי ההוצאות עצומות. אישית אני חושב שבסיום הלימודים חשוב להמשיך וללמוד לפחות עוד ארבע שנים עד לפתיחת קליניקה כי בסיום הלימודים אין מספיק ידע בכלל. בנוגע לפתיחת קלינקה משותפת זה לא נכון ולא בריא לפתוח ביחד שני נטורופתים או הומיאופתיים, רצוי לפתוח בשילוב של מקצועות כמו רפואה סינית ונטורופתיה או הומיאופתיה. בריאות ואושר, יוסף.

14/12/2006 | 23:45 | מאת: אבישי ימין

שלום שירן הייתי אומר ששלומית קצת פסימית אבל זה לא שדבריה לא נכונים לגמרי... לפי הבנתי בוגרים רבים לא עוסקים בתחום.....בנוסף לפי הבנתי, בוגרים רבים כן עוסקים בתחום ובוגרים לא רבים גם כן עושים עסקים טובים.... ככה שזה לא שאי אפשר להתפרנס בכבוד אלה שהסיכוי שזה יקרה נמוך יחסית מלמשל רואה חשבון... לעומת זאת זה מקצוע מהמם וסופר מעניין ומי שבאמת אוהב אותו ומשקיע הרבה בלימוד בעיקר לאחר גמר הלימודים במכללה גם מצליח.... לגבי מה שכתוב במודעה הקודמת על קופות החולים, אני עבדתי במרפאות ציבוריות, זה לא כזה להיט, רוב העבודה בשוק הרפואה הסינית נעשה באופן פרטי אבל שוב ,זה לא כול כך פשוט ,בעיקר לא בהתחלה. תוכלי לשמוע דעות נוספות בקומונת רפואה סינית באתר תפוז לגבי המלצות על בתי ספר.... ברושים או מדיסין דיי טובים...... אני יודע שיש בית ספר אחר שמשלב את הסמסטר האחרון בסין..... בתור מי שהיה זמן דיי רב בסין....זה הלימוד הכי טוב שיש בהצלחה אבישי

20/12/2006 | 12:45 | מאת: ירון

שולה יקרה לא הכל שחור אני רואה כ 200 מטופלים בשבוע נכון שלא קל להשתלב אבל המוכשרים יתפרנסו היטב מהתחום .

מנהל פורום רפואה סינית