טיפול בטיקים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

27/11/2006 | 11:45 | מאת: נחום

אני בן 59 וסובל הרבה שנים מטיקים שצורתם ומיקומם משתנים מדי פעם. כרגע הטיקים הם בנשימה בצורת שאיפת אוירה מיותרת. פניתי בנושא לנוירולוג שטען שאין טיפול ספציפי לבעיה אלא רק הקלה זמנית ע"י תרופות הרגעה. הנוירולוג הציע לי ל התעניין בדיקור סיני לטיפול בבעיה אך מכיוון שנותחתי בעבר עקב סרטן הערמונית הוא הציע לברר קודם אם הטיפול בדיקור לא יכול לגרום להחמרה במצב הגידול (שכרגע הוא תקין-אין חזרה של הגידול לאחר הניתוח). אודה לך על תשובתך, האם ניתן בכלל לטפל בטיקים ע"י אקופונקטורה והאם יש מניעה לטיפול בגלל הסרטן.

27/11/2006 | 14:26 | מאת: אבישי ימין

נחום שלום דיקור סיני מטפל ביעילות בבעיות שקשורות למערכת העצבים ולכן בהחלט שאפשר לטפל בטיקים למיניהם, גם כן בטיקים בעת לקיחת אויר. במקרה ואכן תיגש לטיפול ברפואה סינית, ייתכן והטיפול לא יהיה ע"י דיקור סיני בלבד אלה שילוב של דיקור סיני עם שימוש במקביל בצמחי מרפא סינים, זאת בהתאם לאופי הבעיה. לא אין מניעה בקבלת טיפול ברפואה סינית במקרי סרטן הערמונית ,ההפך הוא הנכון, הרפואה הסינית יכולה להתאים עצמה כך שיהיו פחות תופעות לוואי מטיפולי הסרטן במיקרה ויש כאלה. לשאלות נוספות אל תהסס לפנות אלי ימין אבישי

07/12/2006 | 06:25 | מאת: ירון

לטיקים אין לרוב טיפול טוב אולם טיפות בי קומפלקס של ביו-קר במינון של 10-30 טיפות ליום ובתוספת 400 מ"ג מגנזיום - מביאים לרוב לשיפור במצב .

מנהל פורום רפואה סינית