ורטיגו

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

06/08/2007 | 14:58 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני בחורה בריאה כבת 27. לפני כשלושה שבועות הייתי מאושפזת בביה"ח במחלקת אף אוזן גרון במשך שבוע וחצי עקב סחרחורות חזקות מאוד (חוסר יכולת לקום מהמיטה אף לא להזיז את הראש מילימטר) והקאות נוראיות. עפ"י אבחנת הרופאים מדובר בורטיגו שנגרם מוירוס בתעלת האוזן שפגע בשיווי משקל (גבישים שנמצאים באוזן התיכונה).חשוב לציין שלא כי לא היו דלקות אוזניים. ההחלמה עפ"י הרופאים היא מנוחה גרידא ולהמתין שהוירוס יעבור (בתחילה כמובן נטלתי כדורי MODAL). היום אני חשה הרבה יותר טוב אבל עדיין לא 100%. יש לי סחרחרות קלות שאני קמה בבוקר ואני לא יכולה להזיז את הראש בתנועה מלאה כלפי מטה ומעלה. שאלתי היא: האם יש איזשהו טיפול אחר שיכול לעזור בעיקר טיפול מונע שיבטיח לי שזה לא יחזור בעתיד? מתוקף עבודתי אני טסה לחו"ל באופן תדיר. האם אני יכולה להמשיך בשגרה זו? תודה, לירון

07/08/2007 | 12:31 | מאת: אבישי ימין

שלום רוני אף שיטה רפואית, משלימה או קונבנציונאלית, לא יכולה להבטיח במאה אחוזים שהתופעה לא תחזור שוב ,אבל תמיד אפשר לנסות. לניסיוני הרפואה הסינית מטפלת ביעילות רבה בסחרחורות וורטיגו, אבל אין לי ניסיון בטיפול במקרה הספציפי שאת מציינת. במידה ותיגשי לטיפול אני מניח שהעקרון הטיפולי ההתחלתי יהיה טיפול בסחרחורות שעדיין קיימות ולאחר מכן המטפל יוכל להתפנות לעבוד בצורה מניעתית. לגבי שאלתך על הנסיעות לחו"ל אני ממליץ להתיעץ עם רופא האף אוזן גרון אבל במידה ואת מרגישה לחץ והחמרה באוזנים בזמן הטיסה זה יכול להוות סימן אזהרה בברכה ימין אבישי המרכז הקהילתי לרפואה סינית www.kehilaty.com

מנהל פורום רפואה סינית