שבר בכתף

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

24/10/2006 | 14:52 | מאת: נורית

האם הרפואה הסינית יודעת להתמודד עם כאבים בעקבות שבר בכתף ? אני מאוד מאוד סובלת.

24/10/2006 | 20:00 | מאת: ירון

ללא ממצאי צלום הכתף יהיה קשה להעריך פרוגנוזה

05/11/2006 | 12:44 | מאת: נורית

לשאלתך, אני מצטטת תשובת מה- CT מודגם שבר בצוואר ההומרוס המערב את הגבשושית הגדולה. מודגמת עמדה לטאלית קלה של הראש ביחס לצוואר לא הודגמה פריקה. המרווחים הגלנו הומרלי והאקרומיו קלביקולרי הודגמו תקינים. הודגם תפליט תוך פירקי בכמות גדולה. אודה לך אם תואיל להתייחס לנ"ל. תודה מראש

05/11/2006 | 12:45 | מאת: נורית

לשאלתך, אני מצטטת תשובת מה- CT מודגם שבר בצוואר ההומרוס המערב את הגבשושית הגדולה. מודגמת עמדה לטאלית קלה של הראש ביחס לצוואר לא הודגמה פריקה. המרווחים הגלנו הומרלי והאקרומיו קלביקולרי הודגמו תקינים. הודגם תפליט תוך פירקי בכמות גדולה. אודה לך אם תואיל להתייחס לנ"ל. תודה מראש

24/10/2006 | 21:10 | מאת: אבישי ימין

שלום נורית חשוב לדעת אם השבר התאחה כבר אבל עדיין מציק לפעמים או שהשבר עוד לא התאחה ולכן הוא מציק. אם השבר עוד לא התאחה אין טעם לשלב טיפולים ברפואה סינית ויש להמתין עד שהשבר יתאחה ואז לשקול להשתמש ברפואה סינית. אם השבר התאחה כבר אך עדיין מציק יש אפשרות לשקול שימוש ברפואה הסינית אך אם זאת צריך לבדוק אותך באופן פרטני. שבר בכתף קורה פעמים רבות אצל מטופלים עם בריחת סידן (אוסטראופרוזיס) .ככול שישנו יותר דלדול של העצם כך הצפי להחלמה פוחת אם זאת חשוב להדגיש שאם הכאבים מציקים מאוד אפשר לנסות מספר טיפולים ולראות את התגובה החלמה מהירה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית