עצירות-צמחים סיניים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

18/03/2007 | 19:06 | מאת: דינה בר

קראתי את הכתבה לגבי עצירות, וראיתי שיש צמחים סיניים שאפשר לקחת. מישהי כבר שאלה:איזה צמחים? ואני חוזרת על שאלתה והייתי רוצה לדעת איפה קונים אותם?! חבל שכתבות מעין אלו מתיחסות באופן כללי ולא נותנות יותר כלים להתמודד עם בעיות. המון תודה למי שיכול לענות לי ותהיו בריאים כולכם!!!

18/03/2007 | 21:31 | מאת: אבישי ימין

שלום דינה אחת הבחינות שהרפואה הסינית שונה מהרפואה המודרנית היא שמרשמי הרפואה הסינית מותאמים באופן אישי לכול מטופל ומטופל מכיוון שעצירות לדוגמא יכולה לנבוע על פי הרפואה הסינית מיותר מסיבה אחת ולכן יש להתאים מירשם מתאים לכול מטופל. במילים אחרות, לאו דווקא ששני אנשים שסובלים מעצירות יקבלו מירשם דומה. לא מצוינים שמות הצמחים מכיוון שעל מנת לקבל מרשם צמחים את צריכה לגשת למטפל ברפואה סינית שרק הוא מוסמך להרכיב לך מירשם מתאים. בברכה ימין אבישי

19/03/2007 | 10:50 | מאת: דינה בר

קודם כל, תודה על התשובה. ההיסטוריה שלי היא שבגיל 15 הרופא (הקונבנציונלי ,כמובן,) נתו לי תצרופות משלשלות. וגם היתה אופנה באותם ימים למכור ללא מרשם.ואנחנו באותן ימים,נערות צעירות,היינו בטוחות שאם נאל כמו פרות,ואחר כך נשלשל,אז ...... נרזה. אלא מה? אנשים לא מודעים שבכך הם גורמים לעצמם נזק. עם השנים, התלות במשלשלים הלכה וגברה. עד שנמאס לי,והתחלתי לחיות עם הידיעה שפעם ב3-4 ימים אני הולכת לשירותים. היום, ממרומי גילי (מעל 50) , אני מבינה שהפריסטלטיקה של המעיים, כבר לא זה. גם בגלל הגיל וגם בגלל ה"פטנטים" שכללו תה סנה, שזיפים (שלא עזרו,אגב)תה מאשחר, ועוד כל מיני "טבעיים". הרופאת משפחה שלי ,דאגה נורא כשאמרתי לה שאני לא הולכת כל יום ומיד ציוותה עלי לעשות בדיקה לדם סמוי, כי אוי אוי אוי אולי יש לי..... אבל, אין לי כאבים, ואין לי גזים,והבטן לא נפוחה. הבעיה היחידה שלי היא שאני מודעת לעובדה שלא כל יום אני מתרוקנת. אני חיה עם זה חיים רגילים. אולי בגלל כל ההפחדות שאנשים טובים טורחים כל הזמן להגיד,אני מתענינת בנושא. מה שכן נכון להגיד, שאני לא אוכלת מספיק ירקות ופירות. מה לעשות?! אולי זו עצלנות להכין לי, ואולי הקור כרגע דוחף לאכול יותר פחמימות. אמור לי בבקשה ,אבישי, נראה לך שזה מסוכן? אני בריאה לחלוטין. לחץ דם תקין, הכולסטרול בגבולות הנורמה-הטוב והרע,אין סכרת ברוך השם והכל כשורה. נראה שאני צריכה ללכת למרפא? או פשוט להכריח את עצמי לאכול קצת יותר ירקות ופירות עד שאתרגל,ואז זו לא תהיה בעיה. תודה על תשומת הלב, וסליחה על אורך המכתב. כל טוב והרבה בריאות לכולם.

19/03/2007 | 15:17 | מאת: אבישי ימין

היי דינה האם ביצעת את בדיקת הדם הסמוי? ואם לא אז כדי לבצע, רק ליתר ביטחון. זה לא מסוכן, מיליוני אנשים סובלים מעצירות, פשוט זה לא תמיד נוח. את טוענת שזה לא מפריע לך וזה טוב אבל אולי אם היית מטפלת בבעיה אז היית מרגישה את ההבדל. את יכולה לגשת לטיפול תזונתי או בצמחי מרפא סינים בברכה ימין אבישי

25/03/2007 | 13:45 | מאת: אור

יש לי בעיה ממש רצינית , אני בת 29 מנסה לעשות דיאטה אבל מתיי שאני מתחילה דיאט אני סובלת מפצע טחורים . מה הפתרון לכאבים אלה?

מנהל פורום רפואה סינית