הנקה מתמשכת.

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

28/02/2007 | 17:48 | מאת: אימוש

שלום, אני אמא לילדה בת שנה ושלושה חודשים שינקה עד גיל שנה. התחלתי השנה ללמוד רפואה סינית, ובאחד הקורסים אמר אחד המרצים שאין שום עניין מיוחד להניק יותר מתשעה חודשים- גג שנה. אין שום יתרונות לכך. הוא גם הוסיף ואמר שאם תגיע אליו אישה עם תינוק יונק מעל גיל זה, עם בעיות של חוסר צ'י או דם תקוע וכו', הוא ימליץ לה על הפסקת הנקה. רציתי לדעת מה דעתך גם לגבי ההנקה הארוכה וגם לגבי ההמלצה על הפסקת הנקה. במיוחד שמחקרים מראים יתרונות גדולים מאוד גם לחלב, גם לילד וגם לאם בהנקה מתמשכת. תודה.

28/02/2007 | 20:05 | מאת: אבישי ימין

היי מה שהמרצה שלך התכוון זה שהנקה לאורך זמן ארוך יכולה להחליש את גוף האם מכיוון שחלב אם הרי מורכב בעיקור מדם. לכן אצל אישה עם סימני חולשה של צ'י ודם או סטגנציה של דם כתוצאה מחוסר של דם לכאורה לא מומלץ להניק משך זמן ממושך. לעומת זאת אין שום בעיה להניק זמן ממושך מאוד במידה ואין סימני חולשה כגון עייפות, חוסר תאבון וכו... בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית