פרוזק ואקנה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

28/02/2007 | 09:23 | מאת: בחורה

ידוע לי שפרוזק עשויה לגרום לאקנה ובגלל סיבה זו, אני מפחדת להגדיל את המינון ל-60 מ-20 בהדרגה כפי שהתבקשתי ע"י הרופא. כל דבר גורם לי לאקנה (קרם עם שומן, הורדת שיער, תרופות (בזמנו לקחתי כדור אנטי חומצתי- לנטון (לנפאראזול) וזה גרם לי לאקנה קשה. כשהפסקתי (כשהתברר לישהתרופה הזו נמצאת בין התרופות שגורמות לאקנה- לרופא העור שלי יש רשימה- לקחת האקנה נעלמה) האם יש דרך למנוע את תופעת הלוואי של אקנה כי נראה שלאור הסבל שלי לא תהא לי ברירה אלא לקחת פרוזק במינון גבוה (אבל מצד שני הסבל לא יעבור אם יהיה לי אקנה) תודה

28/02/2007 | 19:58 | מאת: אבישי ימין

שלום לא כול כך הבנתי את השאלה. אני עונה מתוך נקודות הנחה שאת לוקחת פרוזק מסיבות נפשיות: הרפואה הסינית יכולה הן לטפל באקנה והן לטפל בבעיות נפשיות למיניהם בהצלחה. במידה והכן ישנה מעורבות נפשית, טיפול רפואי סיני יכול להקל על הבעיה הנפשית וכך להוריד בהתאמה את מינוני התרופות הנלקחות ,כולל פרוזק בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית