מה דעתה של הרפואה הסינית?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

23/02/2007 | 08:41 | מאת: זיוה

ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.

23/02/2007 | 15:18 | מאת: אבישי ימין

היי נועה למרות שהרפואה הסינית כן מתעסקת בתזונה, זהו לא הצד החזק שלה. הרפואה הסינית כן מדברת על כך שחשוב לצרוך מאכלים טבעים ולא מועבדים אולם אין התיחסות ספציפית למה שציינת. בגלוי לב, הייתי סומך על דברי הנטורופטית שמתמצאת יותר בנושא אבישי ימין

מנהל פורום רפואה סינית