ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

17/01/2007 | 17:58 | מאת: מכאל

לאבישי שלום, האם רפואה סינית מטפלת בבעיות של ערמונית מוגדלת ? אם כן אז כיצד ?

17/01/2007 | 18:12 | מאת: אבישי ימין

שלום הרפואה הסינית בהחלט מטפלת בהגדלה של בלוטת הערמונית. היעילות הטיפולית של הדיקור הסיני במצבי הגדלה של בלוטת הערמונית הוכחה גם מחקרית. לניסיוני צמחי מרפא סינים משיגים אף תוצאות טובות יותר אך ניתן לשלב בין התחומים. ומשהו לסיום, לפני שעזבתי את עבודתי בביה"ח אסף הרופא המחלקה של הרפואה המשלימה החלה לעבוד גם במחלקה האורולוגית במקרי פרוסטטה בברכה ימין אבישי

18/01/2007 | 09:10 | מאת: ירון

כמובן שהכל תלוי במצב הערמונית ומידת גדילתה . במצבים של הגדלה ניכרת אין מנוס לעיתים מפעולה כירורגית , אולם במצבים התחלתיים מכוון הטיפול לעיכוב ההגדלה השפירה ולשיפור התפקוד במידה ויש הפרעות או תכיפות שתן . כיוון ומדובר בתהליך איטי וכרוני , לא ניתן לרפא אלא לעכב ולהאיט את התהליך . לכן החומרים שנחקרו וידועים במעכבי ההפיכה של הטסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון , מפחיתי PSI ומשפרים את תפקוד השתן הם : אבץ , פירידוקסין , ליקופן , סלניום וויטמין E , סו פלמנטו , סרפד , גליצין ועוד . כיום ניתן לרכוש פורמולות יעודיות של חומרים פעילים אלו ולבצע מעקב .

מנהל פורום רפואה סינית