תודה ושאלה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

13/01/2007 | 18:41 | מאת: שרי

תודה על תגובתך בנושא הפרזיטים. פניות שערכתי למטפלים סינים העלו כי אין בידם פיתרון - בעזרת הפורמולות של צמחים סיניים- לפרזיט הספציפי - בלסטוציסטיס הומיניס- שהוא קשה במיוחד לטיפול ובמקרים רבים כמעט בלתי אפשרי, לדעת כל הדיסיפלינות.(עם זאת הוא יוצר המון תופעות לא קלות). אני מאוד מתנגדת לטיפול הקונבנציונלי שהינו מזיק, וכן לכל הדיעות גם כן מתקשה ליצור פיתרון ממשי להכחדת הטפיל. האם יש לך נסיון וידע ספציפיים לטיפול בצמחים סיניים לפרזיט הזה. אשמח מאוד להעזר בך תודות רבות שרי

14/01/2007 | 17:07 | מאת: אבישי ימין

שלום שרי כמו שכתבתי בפעם קודמת, הרפואה הסינית מסוגלת לטפל בפרזיטים, בעיקר על ידי צמחי מרפא. מרשם הצמחים פועל בשני דרכים: 1) חיזוק מערכת העיכול להפטר מהפרזיט 2) נתינת צמחים שתוקפים את הפרזיט באופן ישיר. לשמו של הפרזיט (בלסטוציסטיס הומיניס) אין משמעות מיוחדת מבחינת הרפואה הסינית. הרפואה הסינית מחלקת את כול סוגי הפרזיטים שיכולים לשכון במעיים לשלושה סוגים ועל פי חלוקה זו נקבעת האסטרטגיה הטיפולית. אין הבדל משמעותי בצפי הצלחת הטיפול הן לפי שמו של הפרזיט והן לפי סוגו של הפרזיט). אינני יודע עם מי התיעצת לגבי צמחי המרפא הסינים, אבל מה שנאמר לך לא נכון מהסיבה הפשוטה שלא קיימת שאין התייחסות למינים הספצפים של הפרזיטים ברפואה הסינית אלה רק לקבוצות אליהם הן משתייכים ושלושת הקבוצות ברות טיפול. בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית