ירידה במשקל ונשימה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

06/04/2015 | 11:57 | מאת: m

האם יש קשר בין ירידה במשקל לבעית נשימה קלה? אני גובה 169 ושוקלת 45 ירדתי לאחורונה הרבה במשקל בגלל לחץ ועיניים אישיים. כמבון שאני ממשיכה עם הספורט וגם שיניתי תזונה- אני טבעונית אבל יכול להיותשיש קשר בין ירידה במשקל לבעית נשימה כאילו מרגיש לי שכל הזמן אני צריכה לנשום עמוק כדי להכניס הרבה אוויר לריאות (לאו דווקא בזמן פעילות). האם יש קשר ? תודה

שלום רב, מערכת העיכול בהחלט קשורה אל הריאות על פי התאוריה של הרפואה הסינית. במידה והדיאטה שעשית לא היתה מבוקרת, ונעשתה בצורה אגרסיבית מידי, ייתכן ונפגע הצי (האנרגיה) של הטחול (שהינו אחד מהאיברים המשוייכים למערכת העיכול על פי הרפואה הסינית), מה שעשוי לפגוע בצי של הריאות (שנחשבים לבן הזוג של הטחול על פי אחד הקשרים ברפואה הסינית) ועל ידי כך לגרום להכבדה בנשימה. בכדי לאבחן ביתר דיוק ולטפל בתופעה אני ממליץ לגשת למטפל מוסמך המטפל בדיקור וצמחי מרפא. בהצלחה וחג שמח רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית