טיפול ב ADHD מבוגרים ובכאב עצבי ממקור לא ברור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

20/01/2015 | 10:00 | מאת: עינת

רונן שלום. האם ניתן לטפל ב ADHD מבוגרים באמצעות שיטות מהרפואה הסינית? אני בת 40 , אובחנתי השנה כ ADHD (היפארקטיביות, חוסר יכולת להתמקד בעבודה ובמשימות וכו), מטופלת בסטרטרה ובנוגדי חרדה. איני מעונינת להפסיק כרגע עם התרופות, אבל אני מעונינת לעזור להן. בנוסף לאחר תאונה קשה שעברתי לפני כשנה - אני סובלת מכאב עצבי באזור מפרק הירך והאגן. נמצאת בברור רפואי, והאבחנה כרגע היא כאב סכיאטי מהגב. הכאב הוא קשה מנשוא ואני מטופלת באופיודים על בסיס יומיומי. היתה הקלה של מספר חודשים בכאב, אך חלה התפרצות חזקה מחדש אחרי ביצוע דיקור פיזותרפיסטי באזור מפרק הירך. אני חוששת מאוד מביצוע דיקור סיני לאור האמור. האם לרפואה הסינית יש מה להציע במקרה הנ"ל גם ללא דיקור? האם ניתן לקחת צמחי מרפא לאור מגוון הכדורים שאני לוקחת? (פרקוסט, ליריקה, סטרטרה ונוגדי חרדה). לפני התאונה היתי ספורטאית וברמת תפקוד גבוהה והמצב היום (של נכות וכאבים תמידיים) ממש משגע אותי. תודה על עזרתך.

עינת שלום, בהחלט ניתן לטפל ולאזן רמת הADHD שלך בנוסף לתרופות שאת לוקחת. הטיפול במקרה זה מתבצע באמצעות שינוי תזונתי מתאים ונטילת צמחי מרפא (פורמולה). אני בהחלט מבין את הפחד שלך מדיקור בעקבות הטראומה אותה את מתארת אך עם זאת אני חייב לומר שיש הבדל עצום בין הדיקור שחווית ובין דיקור סיני. בנוסף, לרוב, הטיפול בסיאטיקה יתבצע מדיקור נקודות מרוחקות (לדגומא בכף הרגל או ביד וכו) ולא באזור הכואב. וגם מקרה זה ניתן לטיפול בצמחים. ממליץ לך בחום לגשת למטפל מומסך לשם אבחנה מתאימה וטיפול בהתאם. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית