שיהוק בילתי פוסק

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

03/11/2006 | 07:12 | מאת: יוסקה

אבישי שלום גילי 56,בריא ועוסק כספורט (ריצה) באופן סדיר. מזה שלושה ימים אני סובל משיהוק רציף. בשעות הלילה אני מצליח לישון כמה שעות אך ברגע שאני מתעורר השיהוק חוזר. עלי לציין כי לפני 15 שנה היתה לי תופעה דומה משך שבוע ונעלמה מעצמה הסכל נורא, אי אפשר לתפקד אשמח לתשובתך.

03/11/2006 | 13:57 | מאת: אבישי ימין

שלום יוסקה אני חושב שדבר ראשון שיש לעשות זה להמתין עוד מספר ימים ולחכות שהשיהוק יעבור מעצמו כפי שהוא חלף פעם קודמת.במקרה והשיהוק לא חולף אפשר לטפל בכך. אני גם לא חושב שיהיה צורך ביותר מטיפול אחד או שנים מכיוון שהבעיה קיימת רק מספר ימים מועט ועוד לא השתרשה בגופך. לפי הרפואה הסינית הפעולות הנורמאליות של הקיבה ושל הריאות מכוונות כלפי מטה וזה מתבטא בשאיפת אויר מצד הריאות (הורדת האויר מהאף אל הריאות) ומצד הקיבה זה מתבטא בהורדת אוכל אל הקיבה.לכן במקרה של שיעול , הקאות ,שיהוקים אומרים ברפואה הסינית כי פעולת האבירים הנ"ל לא תקינה והיא עולה למעלה במקום לרדת למטה... והעקירון הטיפולי הוא להסדיר כיוון תנועה זו. בברכה ימין אבישי

04/11/2006 | 11:53 | מאת: יוסקה

לא ברור לי מתשובתך מהו הטיפול הנדרש. המתנה כדי שיחלוף לא ברת יישום מבחינתי שכן קשה עד בילתי אפשרי לישון בקושי שעתיים בלילה. אשמח לפרטים נוספים.

מנהל פורום רפואה סינית