הרזיה לאחר הסרת טחול

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

24/02/2013 | 16:21 | מאת: איריס

לפני כשלוש שנים הסירו לי את הטחול,מאז ועד היום קשה לי להוריד במשקל (עליי לציין שאף פעם לא הייתה לי בעיה להורדת במשקל,הייצי יורדת יפה בדיאטות מאוזנות). האם יש קשר לטחול? ואם כן מה ניתן לעשות?

איריס שלום, על פי הרפואה הסינית, הטחול נחשב לחלק מאלמנט האדמה, שהיא מערכת העיכול. בהחלט ניתן לשער שיש קשר בין כריתתו ובין בעיות באופן כללי במערכת זו, בין השאר, קושי בהורדת משקל). ניתן לגשת למטפל מוסמך אשר יוכל לטפל בבעייה עד כמה שאפשר בנסיון להשיג האיזון באלמנט האדמה. בברכה, רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית