הקשר בין שמיעה לכליות

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

04/10/2012 | 19:24 | מאת: שלומית

בני בן 20 וסובל מלקות שמיעה מגיל 4 לאחרונה קראתי מאמרים על הקשר בין שמיעה לכליות, רציתי לדעת פרטים בברכה שלומית

שלומית שלום, יש קשר הדוק בין הכליות והאוזניים על פי הפילוסופיה של הרפואה הסינית. נאמר כי הכליות נפתחות לאוזניים, כלומר, ניתן לאבחן מצב הכליות על פי האוזניים. עם זאת, יש לזכור כי אנו מדברים על האנרגתיקה של האיבר. אני מניח שאותם מאמרים שציינתם לקראת, קשורים לרפואה הסינית. דלקות באוזניים יכולים להיווצר כתוצאה מגורמים שונים שאינם קשורים לכליות ואין להסיק שבשל אותן דלקות, קיימת בעייה בכליות. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית