בלוטת לימפה נפוחה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

10/09/2012 | 17:02 | מאת: בת חן

שלום ד"ר, אני בת 30. לפני כ-4 וחצי חודשים היתה לי תקופה ממושכת של שיעול חזק. במהלך תקופת השיעול התחלתי להרגיש תחושה של מעין גוש בגרון שלא מפריע לי בעת בליעה או שתיה. הייתי בזמנו אצל אא"ג והוא ערך לי בדיקה הכוללת הכנסת צינור עם מצלמה דרך האף ולא מצא דבר. לבסוף השיעול חלף לאחר כחודש ימים (השתמשתי בטיפות PILKA DRP 10ML), אבל התחושה של הגוש בגרון לא חלפה עד היום. בנוסף, לפני כחודש ראיתי בלוטה נפוחה בצד ימין של הצוואר מקדימה מתחת ללסת (בדיוק במקום שמרגישים את הדופק. הבלוטה ניתנית למישוש, רכה וזזה) וכן יש נפיחות בכל הצד הימני של הצוואר מקדימה. כמו כן אני מרגישה כאבים ומעין לחץ בצד הימני של הגרון מקדימה והצוואר מאחור. עשיתי בדיקות דם (כולל TSH) שהיו תקינות. נשלחתי ל-US בלוטות הלימפה והתריס ואלו התוצאות מאתמול: --א.ס רקמות רכות שיטחיות / צוואר כולל בלוטות לימפה: סיבת ההפניה: נפיחות צווארית מימין. ממצאים: בצוואר ימני אחורי הודגמו מספר בלוטות לימפה בודדות לא מוגדלות 10 * 5 מ"מ, סונוגרפית תקינות. תת ליסתי מימין הודגמה מספר בלוטות לימפה בודדת בגודל כ- 11 * 5 מ"מ, סונוגרפית תקינה. בלוטות הרוק נראות סונוגרפית תקינות. --א.ס תיאוריד / בלוטות המגן / התריס סיבת ההפניה: נפיחות צווארית מימין. ממצאים: בלוטת התריס בגודל ומרדם תקינים, ווסקולריזציה תקינה. --סיכום ללא ממצא מיוחד כיום הבלוטה שראיתי עדיין נפוחה וכן עדיין ישנה נפיחות בצוואר הימני (כבר חודש) ואני עדיין מרגישה את הגוש בגרון (כבר 4 חודשים). לפעמים הוא מופיע בתור הרגשה של ליחה שתקועה בגרון (ואכן יש לי יותר ליחה מהרגיל) ולפעמים בתור כאב או לחץ באזור הבלוטה ובכל הצד הימני של הגרון מקדימה והצוואר מאחורה. מה עלי לעשות? האם יש מקום לדאגה? ממה יכולים לנבוע הנפיחות בצוואר, הגוש בגרון והכאבים בצוואר? האם יש קשר ביניהם? האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור? תודה רבה רבה, בת חן

בת חן שלום, אני סבור בהחלט כי תוכלי להסתייע ברפואה הסינית ולהתרצות. אך לשם כך, עליך לגשת למטפל מוסמך אשר יוכל לאבחן בייתר דיוק הבעייה ולטפל בה בהתאם. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית