ילד בן 10 עם כאבי שרירים מזה שבוע

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

12/06/2012 | 08:59 | מאת: אמה מילמן

שלום! אני רוצה להתייעץ בנוגע לילד שלי. עידו יהיה בן 10 באוגוסט. הוא ילד פעיל, ספורטאי (ריקודים סלוניים), בריא בדרך כלל. מזה כשבוע הוא סובל מכאבי שרירים בידיים וברגליים ובאופן כללי לא מרגיש טוב. שבוע הור לא הולך לבית הספר ולא עוסק בספורט והכאבים אינם עוברים. עשינו את כל בדיקות הדם האפשריות והבדיקות תקינות. הרופא אומר שגם המישוש הוא לא רואה כל התקשות או אפילו תגובה של הילד לכאב. האם כדאי לפנות לרפואה סינית? מה עשוי לעזור? תודה רבה!

שלום רב, מהם התסמינים הנילווים ששמתם אליהם לב פרט לכאב השרירים? האם יש שינוי ביציאות, הרגלי אכילה? עייפות? חולשה? חייב לקבל קצת יותר יאנפורמציה בכדי לנסות ולהבין במה מדובר. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

13/06/2012 | 08:57 | מאת: אמה מילמן

תודה על תגובתך. חוץ מכאבי השרירים, לילד אין שום תסמינים. ברור שבעקבות הכאבים יש לו גם חולשה, מצב רוח ירוד וחוסר אנרגיה. לפני כשבועיים הוא חלה בסטרפטוקוקוס, וטופל באנטיביוטיקה. אבל אחרי זה הוא כבר היה בריא ואנרגטי. מידי פעם הוא סובל משלשולים, אבל לא יותר מכל ילד אחר. הוא בריא בדרך כלל. כל הדיקות הדם שעשינו (הרופא אמר שעשה לו את כל הבדיקות האפשריות), יצאו תקינות. תודה!

מנהל פורום רפואה סינית