תגובה אלרגית קשה בכל הגוף

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

04/06/2012 | 23:35 | מאת: מיכל

שלום בשבת האחרונה ביליתי במסעדה סינית חדשה וכן קיבלתי עיסוי בספא. בשעות הערב התחלתי להתגרד מאוד בעיקר בחלק העליון של הגוף, ובבוקר שלמחרת הופיעה נפיחות מאחורי האוזניים ובצוואר. רופאת המשפחה נתנה לי טיפול בטלפאסט. לאחר שלקחתי כדור היה שיפור לכמה שעות. בשעות הערב שלאחר מכן שוב התחלתי להתגרד מאוד, בכל הגוף אפילו בקרקפת. בכל הגוף הייתה פריחה וגרד קשה. פניתי למיון שם קיבלתי זריקה , לאחר כשעתיים הייתה הטבה והגרד נעלם לכמה שעות. היום בבוקר לקחתי טלפסט וכמו אתמול בשעות המאוחרות התחיל שוב גרד חזק ופריחה בכל הגוף. הרופאה נתנה לי 3 כדורי פרדניזון שלא הועילו בכלל. אני כבר מעל 48 שעות במצב הזה , מבולבלת ולא יודעת איך להמשיך והאם הטיפול שרופאת המשפחה נתנה מתאים לי. אודה על עזרתכם בברכה מיכל

שלום רב, הטיפול שהרופאה נתנתה לך הינו טיפול מתאים לתופעה שאת מתארת. האם ידועה לך רגישות לחומרים או מזונות מסויימים? האם במקביל לארועים שתיארת היו גם אירועים אחרים הקשורים לפן הנפשי? בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

06/06/2012 | 23:28 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. אני יודעת שאני רגישה למתכות, גם אחותי מתנפחת ומתגרדת לעיתים (לא ידוע ממה) אך אצלה לאחר זריקה המצב משתפר. מבחינה נפשית - אני בתקופה מאוד לחוצה, היות ובני הקטן אמור לעבור שני ניתוחים וגם ממצב נוסף הקשור אליי (אני סובלת כבר תקופה מכאבים חזקים לאורך הידיים דבר שמאוד מדאיג אותי , כרגע אני בתקופת בדיקות בנושא) הבנתי שיש מחלה אלרגית שנקראת אורטיקריה שבה הפן הנפשי מאוד משפיע אך אני לא יודעת כמובן איך לשלוט בזה תודה מיכל

מנהל פורום רפואה סינית