דיקור סיני למחלת עפעפים ללא שיפור מה לעשות?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

07/04/2011 | 12:00 | מאת: רם

שלום רב מזה כשנה סובל ממחלת העפעפים-דלקת עינים עקשנית כולל יובש מציק ורגישות לאור.כרגע מטפל בדיקור סיני בקופת חולים,ואחרי 3 טיפולים אין ממש שינוי מהותי אם בכלל[כרגע מקבל טיפול סיסטמי,לא מקומי מה ההבדל? האם מטפל שעשה סטאז מוכח בתחום מחלות עינים בסין יכול יותר לסייע מאשר מטפל רגיל שמטפל ברפואה סינית? האם הרפואה הסינית בסין מסוגלת להתמודד עם דלקות עינים כרוניות,עקשניות שאפילו רופא העינים ציין שקשה לרפא אותה,והאם יש טיפול לבעלי רגישות גבוה באמצעות אינילציה חיצונית במקום בליעת צמחי מרפא? אודה לסיוע רם

רם שלום, טפול שלישי הינו שלב מוקדם מידי בכדי להחליט אם הטיפול עוזר או לא. האם אתה מקבל גם צמחי מרפא? הטיפול באמצעות הרפואה הסינית או טיפול כוללני לגופך ואינו מתמקד בעיניים בלבד. האם לזה התכוונת בשאלתך? על-פי הרפואה הסינית יש לטפל באי איזון אשר הביא לאותו סימפטום של דלקת עיניים. מה שאני מנסה להסביר הוא שהטפול הוא בשורש הבעייה ולא בסמפטום עצמו. רוב המטפלים שעשו סטאז בסין, עשו סבב מחלקות ולא התמחו בתחום אחד בלבד. מטפלים אלה לרוב מטפלים גם בצמחי מרפא, שכפי שציינתי, הכרחיים לטפול בבעיה. להערכתי, ניתן לטפל בבעיה על אף שנחשבת לקשה לטפול. בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית