שפיכת זרע בראי הרפואה הסינית

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

23/03/2011 | 01:15 | מאת: תומר

האם יש אמת במה שקראתי באינטרנט: "עפ"י הרפואה הסינית(זו אחת הגרסאות לפחות) שפיכת זרע נחשבת כדבר רע מאוד עבור הגבר. דבר שמביא להזדקנות מואצת, להלבנת השיער בטרם עת, לעיגולים שחורים קבועים מתחת לעיניים, ולהיחלשות הגוף והמערכת החיסונית והכליות בפרט. וכפועל יוצא מכך, גם לקיצור תוחלת החיים. (זה משמש כהסבר מפתיע ומאוד מעניין למה בכל העולם שיעורי תוחלת החיים אצל גברים נמוכים תמיד לעומת הנשים). האנרגיה שמשמשת לייצור הזרע של הגבר נקראת אצל הסינים ג'ינג-צ'י. היא קיימת כמובן גם אצל האישה, ולמעשה בכל יצור חי, והיא בעצם אנרגית החיים הבסיסית של אותו יצור. כאשר היא נגמרת, גם אותו יצור נגמר. ככה פשוט. לכן עפ"י הסינים, שפיכת זרע היא כאילו אותו גבר לוקח את הבטריה שעליה הוא פועל וחי, פותח ושופך ממנה אנרגיה לקיבינימאט." האם יש אמת בדברים אלו? האם ייתכן שהשיער שלי מלבין ויש לי שחור מתחת לעיניים כיוון שאני שופך יותר מדי?האם נמצא קשר ברפואה הסינית לכך או שזה מיתוס?

תומר שלום, אכן, הרפואה הסינית מתייחסות לזרע הגברי כג'ינג צ'י שהינו האנרגייה המקורית עימה אנו נולדים ושלא ניתן למלא אותה אלא רק לרוקנה במהלך חיינו. אחת הדרכים המרוקנות היא אכן שפיכה, אך, עם זאת, קיימת בספרות טבלה המחלקת לגיל וכמות הפעמים שניתן לשפוך בשבוע שאינה מוגזמת ושלא כדאי לעבור אותה. מדובר בכמויות גדולות. בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית