מטפלת ביקשה לדקר באזור המצח מעל העינים בדלקת,

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

03/03/2011 | 11:18 | מאת: ראם

שלום רב התחלתי טיפול באמצעות דיקור סיני,ובהמשך יעוץ תזונתי כחלק מהטיפול המטפלת ביקשה לשים מחט מעל הגבות העינים אזור שכרגע מתרכזת בו הדלקת,ויש אף סבואיירה שם,האם הדבר אינו מסוכן לעינים,ובמיוחד להחרפה שאיני רוצה בה לדלקת העינים מחלת עפעפים מציקה? מהי בעצם מטרת הדיקור בנקודה במצח מעל העינים,ליובש,או גרד? האם הדבר מומלץ לכרגע,גם ככה די רגיש בעינים? האם ברפואה הסינית יש הוכחות בדוקות שדיקור סיני יכול לסייע במצבי יובש,גרד,ואי נוחות מציקה במחלות עפעפים? אודה לעזרה ראם

ראם שלום, אין שום מניעה בדיקור באזור הנגוע. ישנן מספר נקודות הממוקמות באזור שתיארת ולכן איני יודע לאיזו התכוונה המטפלת אך כפי שציינתי, לא אמורה להיות בעייה לדקור באזור ואין חשש מפגיעה בעיניים. טיפול בבעיות עור מצריך גם נטילת פורמולה צמחית בשילוב לדיקור, האם קיבלת המלצה כזו? בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית