אטופיק דרמטיטיס בפנים של ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

26/02/2011 | 23:29 | מאת: רעות

שלום, בתי בת שנתיים וחצי סובלת מאטופיק דרמטיטיס (כפי שאובחן ע"י 2 רופאי עור ורופאת ילדים שראו אותה) על לחי ימין - כתם אדום בקוטר של כס"מ וחצי, שקיים כבר כ-4 חודשים. ניסינו מגוון קרמים ומשחות, כולל טיפול במשחות סטרואידיות, שהעלימו כליל את הכתם, אבל מיד עם הפסקת השימוש בהן חזרה האדמומיות ואף החמירה. בנוסף לקרמי לחות, ניסינו גם את הקרם והמשחה הטיפולית של א-דרמה וקרם טיפולי שנרקח ע"י נטורופטית. בביקור האחרון אצל רופא עור ניתן לנו מרשם לפרוטופיק (וטרם השתמשנו בו). בשבועות האחרונים אני מקפידה רק על קרם לחות ועל א-דרמה והמצב די סטטי (ולא טוב). האם כדאי להמשיך ולהניח לזה? האם כדאי להתחיל להשתמש בפרוטופיק? האם כדאי לנסות את אטופיקול? מה יהיה מהלך הטיפול ע"פ הרפואה הסינית? / ההומאופטית? תודה רבה, רעות.

רעות שלום, להמליץ או לא על תרופות מערביות איני יכול ועליך להחליט על פי המלצות הרופא המטפל. יש הבדל בין רפואה סינית והומאופטיה. על פי הרפואה הסינית נראה שביתך סובלת מאי איזון שיש צורך להעמיק בירור ולראות האם מולד או שנרכש לאורך שנות חייה וזאת ייתכן מתזונה שאינה מתאימה לה. המלצתי היא לגשת למטפל מוסמך המטפל בדיקור וצמחי מרפא והמומחה בטיפול בילדים או לגשת למטפל המומחה בבעיות עור (קיימים מספר מטפלים מומחים מפורסמים בארץ בתחום העור). בהצלחה. רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית