דלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

09/01/2007 | 18:57 | מאת: נעמי

שלום רב, בני בן ה- 4 עבר לפני כחצי שנה ניתוח צינוריות באוזניים + שקדים . מאז הניתוח יש לו הפרשות באופן קבוע באוזן ימין. ההפרשות הן רבות ועם ריח חזק מאוד. הטיפול שניתן לו - חיטוי האוזן עם מי חמצן, טיפות אוזניים ולצערי המון אנטיביוטיקה. הרופא חושב שהסיבה לכך היא שהאוזן דוחה את העצם הזר (הצינורית() ולכן ההפרשות הרבות. האם יש דרך לטפל ברפואה הטבעית/סינית או שמא מאוחר מידי כבר..? אשמח לתשובה. תודה

09/01/2007 | 19:56 | מאת: אבישי ימין

שלום נעמי בטיפול בילדים זה אף פעם לא מאוחר מידי מכיוון שגופם הקטן מאוד דינמי ומשתנה במהירות כך שמחלות פחות נוטות "להתקבע" מאשר אצל מבוגרים. הכלי הטיפולי העקרי ברפואה הסינית בילדים הוא צמחי מרפא אולם אפשר להעזר גם כן בדיקור סיני ובנרות הופי. דלקת אוזנים היא מחלה מאוד מקומית ולכן היא פחות משפיעה על כול הגוף. כתוצאה מכך הכאבים יכולים לפחות אפילו בזמן הטיפול בדיקור עצמו. הריפוי המלא יכול לקחת מספר ימים או מספר טיפולים נוספים. אם הילד סובל מהתקפים חוזרים של דלקות אוזנים, עליו להגיע לטיפולים גם בין ההתקפות. הטיפול יכלול בדר"כ כ 10-15 מפגשים שמטרתם לחזק את המערכת החיסונית ולהייטיב עם האוזנים. דלקות אוזנים בילדים לפעמים מקושרות עם איבוד שמיעה כתוצאה מהצטברות של מוקוס באוזן התיכונה. הרפואה הסינית מטפלת בכך ביעילות ע"י ניקוז הדרגתי של המוכוס מהגוף ומהאוזן בפרט. חשוב לגשת למטפל שעבר השתלמות בטיפול בילדים שכן רפואת ילדים היא לא חלק מההכשרה הבסיסית בברכה ימין אבישי

09/01/2007 | 20:46 | מאת: נעמי

תודה על התשובה. אני לא כל כך מכירה את כל התחום של הרפואה הסינית / משלימה. כיצד אני יכולה לברר לגבי מטפל שעבר הכשרה לילדים באזור חיפה והקריות? האם יש למישהו המלצה על מטפל שעזר בבעיות אוזניים? תודה מראש. נעמי

10/01/2007 | 07:16 | מאת: נטע פנחסי

היי לא חייבים אנטיביוטיקה וכפי שאת מתארת ככנראה שהיא במחזוריות. חפשי את טיפות אירוסן הם פשוט מ-צ-י-ל-ו-ת . הטיפות חילצו משימוש אנטיביוטי חוזר כמעט שנה. חיסרון אחד , הן נרכשות פרטי אבל שוות. חפשי באתר פה המון מידע. בברכה נטע פנחסי

מנהל פורום רפואה סינית