אומגה 3 ודילול דם אצל חולה פרקינסון

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

12/01/2011 | 13:12 | מאת: יהודה

מדובר בחולה פרקינסון בן 57 שנטל אומגה 3 של חברת "מרוולס" וזה מאד עזר לו בשליטה התנעותית, במצב רוח ובעיכוב ההתדרדרות. אך מטפלת ברפואה סינית זיהתה אצלו באמצעות בדיקות דם "חסר דם" ולדבריה האומגה 3 מדלל דם ולא טוב לאדם שסובל מחסר דם לקחת את האומגה 3, ואכן הוא הפסיק לקחת את האומגה, אך מאז חלה התדרדרות וקושי תנועתי חזק יותר וכמובן ירידה במצב רוח. האם גם אתה מסכים להנחה שישנה בעיה לקחת את האומגה או שזה בכל זאת אפשרי ואולי במקביל לקחת משהו למניעת דילול הדם.

יהודה שלום, אני מניח שהתכוונת שאותה מטפלת מצאה "חוסר דם" לפי אמות המידה של האבחנה הסינית. לפי תאורך, נראה שהאומגה 3 תרמה רבות לשיפור מצבו של המטופל. לכן, גם אם האומגה 3 פוגעת כביכול בדם לפי הרפואה הסינית (למרות שקביעה זו נראית לי כקביעה רחבה ופשטנית מידי) , הייתי ממליץ דווקא להמשיך וליטול התוסף ובמידה וחוסר הדם על פי האבחנה הסינית, כל כך דומיננטי, ליטול במקביל פורמולה צמחית לחיזוק הדם ולטפל לחיזוק הדם באמצעות הדיקור גם כן. האם המטפלת מומחית לטפול בדיקור וצמחי מרפא? בברכה, רונן רוזנבלט

מנהל פורום רפואה סינית