העלאת HDL

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

18/11/2010 | 17:41 | מאת: רן

בן 39 רמת ה-HDL שלי יחסית נמוכה 32.44 ( המקסימום בשנים האחרונות היה 41 ) , ה- LDL ברמה של 106 והכולסטרול הכללי 156.39 , טריגליצרידים 89 .... רציתי לדעת האם רמת ה-HDL שלי ממש לא טובה בייחס לשאר התוצאות ואיך ניתן להעלות את ה- HDL ? תודה .

רן שלום, תוצאות הבדיקות שציינת אינן מראות את פאתולוגיה או בעייה רפואית. בכדי להעלות רמות הכולסטרול הטוב (HDL), יש צורך בשיפור התזונה במרכיבים העשירים באותו כולסטרול (אבוקדו, טחינה, אגוזים (לא קלויים), שמן זית וכו'). גם אימון גופני תורם להעלאת רמת הכולסטרול הטוב. בברכה, רונן רוזנבלט

21/11/2010 | 17:04 | מאת: רן

תודה רבה על תשובתך , אשמח לדעת בהמשך לתשובתך .... רמת שאר השומנים שלי יחסית סבירה ואין לי שום הסטוריה משפחתית , האם רמה נמוכה 32-41 במשך השנים של HDL אמורה לגרם לי נזק כלשהוא ואני אמור לקחת טיפול ? או שמספיק לשפר תזונה ופעילות גופנית . רק להבין, האם LDL שוקע בדם בכל מצב או רק מעל רמה מסויימת גבוה ? אשמח לתשובה .

מנהל פורום רפואה סינית