כאבים וקליק באצבע הסמוכה לאגודל

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

12/07/2023 | 23:42 | מאת: מאיר

שלום לאחרונה אני סובל מכאבים במפרק של האצבע (מס' 2, הסמוכה לאגודל). כ"כ בסגירת היד יש קליק ברור מהמפרק הזה. אני נוטה לחשוב שזה קשור לפעילות יתר של האצבע הזו, זו האצבע שבה אני מקליד ביד הימנית, וכן בלחיצות על העכבר. ולפני כמה זמן השתמשתי בה בצורה מאסיבית (עבודה רציפה ועמוסה במחשב). 1. הכאב והקנאק קשורים זה בזה? 2. מה הסיבה לכאב? דלקת במפרק? משהו בגידים? 3. מה יוצר את הקליק? 4. מה הטיפול האפשרי? מן הסתם קודם כל מנוחה, אבל מצד שני זה בעייתי להימנע משימוש בה. האם יש משחה כלשהי שיכולה לעזור? והאם הנושא של הקליק ייפתר במשך הזמן? האם דיקור יכול לרפא את זה לגמרי ובזמן קצר? תודה

מאיר שלום, על פניו, על סמך הנתונים שציינת נראה שאתה סובל מתופעה הנקראת טריגר פינגר. לדעתי דיקור סיני יכול לסייע מאוד בהפחתת הכאב, הקליק וחזרתה של האצבע לתפקוד תקין. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית