האם הטיפול מספיק או חסר משהו

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

26/04/2023 | 15:57 | מאת: נעמה

שלום רב התחלתי לאחרונה דיקור לטיפולי פוריות 1 המדקר שם מחטים רק במצח, ביד אחת בין האגודל לשאר האצבעות וביד השניה בצד הקמיצה ופעם אחת ברגל אחת במקום של הכליות ופעם שניה בשתי הרגליים בכליות. בנוסף על הבטן שם מנורת מינירלים אך ללא דיקור. האם זה מספיק או מעט? 2. בנוסף פעם ראשונה כאב אך לא נורא. פעם שניה כאב נורא נורא גם בהשמת המחטים וגם הוצאתן. ממה זה עשוי לנבוע? ואיך ניתן למנוע זאת בהמשך?

נעמה שלום, המטפל שם את המחטים בהתאם לאבחנה שאיבחן אצלך. אין לי אפשרות לדעת מהי אבחנתו ועל כן גם לא אם כמות או מיקום המחטים נכונים. מבחינת הכאב - דיקור סיני לא אמור לכאוב. ממליץ לך להודיע למטפל כאשר הדיקור כואב לך על מנת שיחדיר את המחטים יותר בעדינות. בעקרון נשים בתקופת הוסת עשויות לחוש את המחטים קצת יותר מאשר בתקופה רגילה כמו גם גברים ונשים במצב לחץ או סטרס. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית