החמרה. לאחר הטיפול.האם זה תקין?

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

23/02/2023 | 04:13 | מאת: נדיה

בוקר טוב. בני בן 15 סובל מזה 4 חודשים מכאבים ראש קשים וסחרחורות עזים.נבדק אצל רופאים מומחים,לא מצליחים לעלות על הבעיה,תרופות נגד כאבים לא עוזרות. עבר טיפול ראשון בדיקור סיני.תוך כדי טיפול חש הקלה משמעותית ,כחצי שעה צביון הטיפול כאבים וסחרחורות חזרו והתגברו בהדרגה .כעת עברו 12 שעות לאחר הטיפול עוצמת הכאבים וסחרחורות הגיעה לשיאים חדשים ונהייתה בלתי נסבלת. האם תופעה זאת מוכרת? במידה וכן,תוך כמה זמן הוא אמור להרגיש הקלה.? אציין כי קבענו סידרת טיפולים.. תודה

נדיה שלום, אני מניח שעד שאת קוראת את תשובתי כבר קיימת אינדקציה מוחשית לשיפור. לצערי חלק מהמטופלים מגיבים במה שאנו קוראים ״החמרה לצורך הטבה״, כלומר, בשלב הראשוני, ביום הטיפול הוא ביום למחרת חלה מין סוג של החמרה בסימפטום שאותו מנסים לטפל. בפן המקצועי מדובר בתגובה חיובית שכן אנו צופים לשיפור משמעותי ביום למחרת. נראה שזה המצב ולכן אני מניח שעד כהף, בהנחה והמשכתם בסדרת הטיפולים, בנך חש כבר בהטבה משמעותית בהשוואה לנקודת ההתחלה. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית