גולה מאחורי האוזן

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

09/05/2022 | 20:50 | מאת: נתן

היי! שימוש בשמן קיק באמת יכול לעזור לבלוטה נפוחה, גם כזו שנפוחה שנים? בעבר סבלתי מזיהום בקרקפת ולאחר אולטרה סאונד נאמר לי שהגודל והמרקם תקינים. השאלה שלי אם למרות שחלפו שנים והבלוטה נשארה כפי שהיתה, ניתן להוריד את הנפיחות בעזרת טיפול טבעי?

09/05/2022 | 23:08 | מאת: נתן

למקרה שלא הסברתי טוב, כוונתי היא לבלוטת לימפה שנמצאת מאחורי האוזן. בנוסף מאז שאני ילד ממש קטן יש לי מספר בלוטות לימפה בצוואר שגם כן נבדקו וגודלן לא השתנה. אשמח לדעת אם לרפואה סינית באמת יש ״קבלות״ והוכחות להורדת נפיחות בבלוטות שנמשכת שנים. לצד רפואה סינית, הבנתי שגם שמן קיק יכול לסייע בהורדת הנפיחות, זה נכון? בזמנו, הרופא אמר לי שהבלוטה יכולה להישאר נפוחה תמיד. אשמח אם מניסיונך תסביר לי למה היא צריכה להישאר נפוחה אם הזיהום חלף. תודה רבה

נתן שלום, מבחינה תיאורתית, הרפואה הסינית עשויה לסייע בהקטנת הבלוטות אך אם זה מצליח אצלך כן או לא, תוכל לדעת רק לאחר שתתחיל טיפול. ניסוי וטעייה. אין אפשרות לצערי לדעת מראש אם יצליח ולי אישית יש פחות ניסיון בנושא. הטיפול עשוי לשלב דיקור סיני וצמחי מרפא סיניים. תלוי בידע והנסיון של המטפל שאליו תיגש. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

10/05/2022 | 23:51 | מאת: נתן

תודה רבה רונן! יש לך אולי מטפל להמליץ לי עליו, מישהו שמטפל בבעיות של הלימפה עם צמחי מרפא.

איני מכיר מישהו ספציפי אך אתה יכול לחפש מטפל מוסמך ברשימת המטפלים של האגודה לפי איזור מגוריך בלינק: https://www.tcmisrael.org/us ותבדוק למי יש נסיון בנושא. בהצלחה!

מנהל פורום רפואה סינית